L'habitatge i les hipoteques, protagonistes del ple municipal de febrer


Temes relacionats

ICV-EUiA vol que es millori la neteja de la brigada d'obres a algunes zones (11/feb/11)

ERC demanarà places d'aparcament per a conductores embarassades ( 8/feb/11)

ICV-EUiA denuncia que HP acomiada treballadors només per obtenir més beneficis ( 2/feb/11)

ERC demana una modificació de la Llei Hipotecària, que considera abusiva (25/gen/11)


  • Comparteix:

El ple es reuneix aquest dilluns

El ple es reuneix aquest dilluns

Reformar la legislació del dret a l'habitatge i la Llei Hipotecària són les mocions que el PSC i ERC presentaran al ple municipal d'aquest dilluns. Els republicans també proposaran la creació de zones d'aparcament especials per a embarassades, mentre que ICV-EUiA demanarà que es millorin els serveis de neteja als districtes i que es doni suport als treballadors de Hewlett-Packard. De la seva banda, el PP presentarà una moció en defensa de la llibertat religiosa.

El PSC presentarà una moció per iniciar una reflexió sobre la reforma de la legislació del dret a l'habitatge i de la llei del mercat hipotecari. El portaveu de la formació, Salvador Gausa, afirma que, en aquest sentit, l'Estat s'ha d'equiparar a altres països europeus.

Salvador Gausa

A altres països europeus quan s'entrega el bé hipotecat s'acaba el deute amb l'entitat bancària, en canvi a l'Estat espanyol no.


En aquesta direcció, ERC demana que es reformi la Llei Hipotecària perquè, en cas de desnonament, amb l'entrega de l'habitatge quedi resolt el deute amb l'entitat financera. Els republicans consideren que la llei espanyola permet comportaments 'd'usura' i creuen que s'hauria d'homologar a la legislació europea. El portaveu de la formació, Raül Grangé, ha avançat què es vol modificar.

Raül Grangé

Les pràctiques que permet aquesta llei, que desenvolupen el banc, es poden qualificar d'usura.



ERC també presentarà una proposta dirigida a la creació de llocs d'aparcament per a dones embarassades. Els republicans consideren que es podrien aprofitar les places destinades a persones amb mobilitat reduïda que no tenen assignada una matrícula. La iniciativa també busca la creació d'un distintiu que identifiqui els vehicles.

ICV-EUiA presentarà un moció per donar suport als treballadors d'HP, multinacional que pretén dur a terme arreu d'Europa uns 5.500 acomiadaments. Calderon ha criticat que les empreses 'aprofitin la crisi' per obtenir major benefici i acomiadar treballadors sense justificació, quan les places que ocupen són necessàries per a la producció.

Joan Calderon

HP pretén acomiadar 50 treballadors sense un motiu clar i cobrir aquestes places amb ocupació de baixa qualitat. No hi podem estar d'acord.




Els ecosocialistes també volen que l'equip de govern informi els veïns de les Planes, la Floresta, Can Borrull, Can Barata, i Sol i Aire sobre les condicions que tenen els equips de treball de la brigada d'obres municipal, encarregada de la neteja viària d'aquestes zones de la ciutat. Els ecosocialistes consideren que la tasca no es fa amb prou qualitat.

De la seva banda, el PP presentarà una moció per demanar a l'Ajuntament que denunciï la persecució de cristians que s'està duent a terme en alguns països de l'Orient Mitjà. Concretament, condemna un atac contra una església catòlica a la ciutat egípcia d'Alexandria.

Berta Rodríguez

Des del PP creiem que la religió catòlica ha patit un assetjament. Indiscutiblement, no defensem atacs a cap altra religió.







Totes les mocions es votaran en el ple d'aquest dilluns.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Als ponents de la moció per reservar llocs d'aparcament per dones embarassades,els hi voldria preguntar si les dones "ocupades" hauran de portar a la bossa un "PREDICTOR" per demostrar a l'autoritat quan l'embaràs no sigui evident i en especial si fa solsament 5 minuts que tenen dret a un aparcament especial.- Tot plegat em sembla un bajanada.

Narcís Clavell. Enviat el 21/feb/11


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.