No hi haurà, de moment, habitatge públic a Lestonnac


  • Comparteix:

Vista aèria de Lestonnac

Vista aèria de Lestonnac

L'àmbit de Lestonnac, situat entre el golf de Sant Cugat i l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), es quedarà sense habitatge protegit. El ple ha donat llum verda a la caducitat de la modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) al sector que havia de permetre a un grup immobiliari construir 54 habitatges a canvi de cedir al consistori la meitat de les plusvàlues generades i construir 19 pisos dotacionals i de protecció oficial.

L'expedient del canvi en el planejament ha quedat sense efecte i els terrenys, que són ara propietat de Banco Pastor, tornaran a la seva qualificació inicial, que permet la construcció de nou cases unifamiliars, perquè el grup promotor no ha efectuat els canvis exigits per la Generalitat.

La modificació del PGM a instàncies del Grup XXI va passar tots els tràmits municipals fins a la seva aprovació definitiva. Tot i això, la Generalitat va demanar algunes modificacions a l'expedient per a la seva aplicació, que el grup promotor no ha portat a terme. El director de l'àrea de Territori, Joan Giordani, ha explicat en roda de premsa per què la proposta ha arribat finalment a caducar sense poder ser executada.

Joan Giordani

Va coincidir amb la crisi immobiliària. Les modificacions no es van produir mai i ha quedat palès que no es produiran.



La portaveu del PP, Berta Rodríguez, ha mostrat la seva satisfacció per la caducitat de la modificació puntual del PGM i ha recordat que el seu partit ja es va mostrar contrari amb l'aprovació del projecte el 2006. A més ha criticat que l'Ajuntament hagi intentat fer tasques 'd'agència immobiliària'.

Berta Rodríguez

El que no es pot fer és trencar l'harmonia de la zona per continuar en les mateixes circumstàncies. L'Ajuntament no havia de fer d'agència immobiliària.



Per contra, ICV-EUiA ha lamentat que la situació econòmica i la crisi immobiliària hagin provocat la fallida d'aquest projecte. El regidor ecosocialista Xavier Boix ha dirigit unes paraules al promotor que ho havia de tirar endavant.

Xavier Boix

La cobdicia i l'avarícia t'ha fet ser una entitat sense sostre i que a la nostra ciutat un projecte com Lestonnac no faci possible un equipament per a la gent gran.



En aquest sentit, també el portaveu del PSC, Salvador Gausa, ha reclamat la necessitat de construir, igualment, un equipament públic per a la gent gran. L'ecosocialista Boix ha proposat com a possible ubicació el centre de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.