Sant Cugat tindrà cinc consells de barri per fer sentir la veu dels veïns


  • Comparteix:

Ara, els santcugatencs podran presentar consultes populars sobre temes de la ciutat si compten amb l'aval de 1.000 signatures

Ara, els santcugatencs podran presentar consultes populars sobre temes de la ciutat si compten amb l'aval de 1.000 signatures

El nou Reglament Orgànic Municipal (ROM) ja és una realitat. El ple municipal ha aprovat el text que marca el funcionament intern del consistori, vuit anys després de l'inici del procés. Amb l'aprovació del ROM, que entrarà en funcionament amb el nou equip de govern sortint de les eleccions municipals del maig, també s'ha aprovat el Reglament de Participació Ciutadana.

El ROM que s'ha aprovat aquest dilluns inclou, entre d'altres mesures, la modificació de la data de la junta de portaveus i de les comissions informatives. També es contempla una nova regulació en la presentació de les mocions a les sessions plenàries.

De la seva banda, el Reglament de Participació busca principalment afavorir el dret a la informació i participació dels ciutadans. Destaca la transformació dels consells dels districtes en consells dels barris, afegint els de Centre Est i Centre Oest als de la Floresta, Mira-sol i les Planes. Finalment, en aquests nous òrgans hi podran seguir participants membres dels partits de l'oposició, no necessàriament regidors, tal com proposava una de les al·legacions del PSC.

El text permetrà que ara els ciutadans puguin intervenir abans en els plens municipals, i no pas al final de la sessió com fins ara. El reglament també contempla la creació d'una Audiència Pública per presentar els pressupostos i les ordenances fiscals i d'una Audiència Pública dels Infants, així com d'un Consell de Ciutat.

El tintent d'alcalde de Presidència, Joan Recasens, ha subratllat a Cugat.cat la participació que posa sobre la taula tant el ROM com el Reglament de Participació.

Joan Recasens

Els textos són molt respectuosos amb els grups de l'oposició i aprofundeix en la participació ciutadana.



Ara, els santcugatencs podran presentar consultes populars sobre temes de la ciutat si compten amb l'aval de 1.000 signatures, sempre sobre temes de competència municipal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.