Pas endavant per a la nova ordenança municipal d'accessibilitat


  • Comparteix:

L'objectiu és facilitar la vida a les persones amb mobilitat reduïda

L'objectiu és facilitar la vida a les persones amb mobilitat reduïda

El ple municipal ha aprovat inicialment aquest dilluns la nova ordenança municipal d'accessibilitat. L'objectiu de la norma és concretar alguns aspectes de la normativa vigent que afectaran només les noves instal·lacions que es construeixin a la ciutat, així com a les reformes integrals que es practiquin. L'ordenança ha comptat amb la votació a favor de tots els grups municipals, tret dels regidors socialistes que s'hi han abstingut.

La nova ordenança contempla canvis en els itineraris d'accés als locals i habitatges amb rampes i ascensors diferents als actuals, la implantació progressiva de nous semàfors amb senyals acústics i la construcció de paviments, mobiliari urbà i vegetació compatibles amb els itineraris accessibles. Tot plegat amb l'objectiu de facilitar la mobilitat de les persones amb algun tipus de discapacitat. Així ho explicava en roda de premsa dies abans el director de l'àrea de Territori, Joan Giordani.

Joan Giordani

L'objectiu és facilitar l'accés als locals comercials i habitatges. La idea és prioritzar les demandes de les persones amb discapacitats.






Amb la nova ordenança, també s'aplicarà un nou règim sancionador, segons el codi d'accessibilitat vigent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.