Valldoreix: ERC es decanta per no presentar-se i Turu manté la incògnita del seu futur


  • Comparteix:

Els partits treballen les candidatures per governar l'EMD de Valldoreix

Els partits treballen les candidatures per governar l'EMD de Valldoreix

La reedició de la coalició que governa a Valldoreix, la Candidatura de Progrés i Catalanista, perd pistonada. El PSC, ICV-EUiA i l'Associació de Veïns Progressistes ja han encarrilat un pacte per presentar-se conjuntament amb el socialista Joan Gaya com a presidenciable. En canvi, ERC es decanta per no concórrer als comicis, a l'espera del vistiplau de l'executiva del partit. En paral·lel, l'actual presidenta, Montserrat Turu, no ha aclarit el seu futur polític després d'aquest mandat.

El PSC, ICV-EUiA i els veïns progressites concorreran als comicis plegats. El vocal socialista Joan Gaya ja ha rebut el vistiplau de les tres parts de l'aliança per ser el candidat. Ara, aquestes formacions estan a l'espera de la decisió d'ERC, que en els dos darrers comicis s'havia presentat amb aquesta coalició. Segons diverses fonts, ERC es mou, essencialment, entre tres alternatives. La que té més opcions és no prendre part en els comicis i donar llibertat de vot. Reeditar un pacte amb veïns, socialistes i ecosocialistes cada vegada és més dificil ja que els republicans preferirien un candidat independent, tal com havia passat a les anteriors aliances. També queda relegada la possibilitat que ERC presenti un presidenciable en solitari.

En declaracions a Cugat.cat, el president de la secció local d'ERC, Andreu Freixas, ha fet un balanç positiu de l'experiència de govern a Valldoreix. Tot i això, Freixas explica el posicionament dels republicans.

Andreu Freixas

Valorem la feina de la Candidatura de Progrés i Catalanista, però entenem que s'obre una nova etapa. Volem analitzar quina opció garanteix la governabilitat de Valldoreix.




L'altra incògnita és el futur polític de Montserrat Turu. L'actual presidenta de l'EMD no encapçalarà la Candidatura de Progrés i Catalanista, però, segons fonts properes a les negociacions, tampoc no ha tancat la porta a continuar vinculada a la política valldoreixenca d'altres maneres. Turu té previst pronunciar-se públicament aviat en una roda premsa.

La resta de forces polítiques també treballa en l'escenari valldoreixenc. El portaveu de CiU-Actuem, Josep Puig, tornarà a encapçalar aquesta candidatura. El PP té diversos noms sobre la taula per optar a la presidència, entre els quals sobresurt el de Josep Maria Canals, que va ser vocal popular a Valldoreix el mandat passat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.