Ciutadans proposa noves estratègies de gestió de l'habitatge públic

Pisos de Promusa a la ciutat

Política

Publicat el 25/feb/11 per Núria Juanico

Ciutadans (C's) creu que la gestió d'habitatge públic s'ha de fer a través de l'estoc de vivenda privada que disposa la ciutat. Amb aquesta proposta, el partit vol donar sortida als habitatges desocupats a preus de mercat actual i evitar així la pèrdua de joves que, segons Ciutadans, deixen la ciutat perquè no troben un habitatge que s'adeqüi a les seves condicions econòmiques.

La força política proposa la gestió de la vivenda de protecció oficial a través dels més de 3.400 habitatges privats d'obra nova, iniciada i de segona mà que, segons el Gremi de la Construcció del Vallès, estan buits actualment a Sant Cugat. Ciutadans demana a l'Ajuntament que arribi a un acord amb els propietaris per donar sortida als habitatges desocupats mitjançant la vivenda pública.

Un dels membres de Ciutadans, Aldo Ciprián, ha explicat la proposta del partit a Cugat.cat.

Aldo Ciprián

Considerem que l'Ajuntament ha de donar sortida a les 3.400 vivendes posant-se d'acord amb els actuals propietaris.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



A més, la formació és partidària d'augmentar les vivendes de protecció oficial d'una habitació en règim de lloguer ja que, segons diuen, són els allotjaments preferents de col·lectius com els joves i la gent gran. Així ho ha dit Ciprián.

Aldo Ciprián

HI ha molt poques vivendes unifamiliars. Cal fomentar-les perquè els joves puguin disposar d'habitatge.

Your browser doesn’t support HTML5 audio






Amb aquestes mesures, Ciutadans vol evitar que els joves marxin de la ciutat perquè no disposen d'alternatives d'habitatge favorables a la seva situació econòmica.