Recoder acusa el govern espanyol d'improvisar la rebaixa del 5% en el transport


  • Comparteix:

El bitllet de rodalies podria baixar un 5%

El bitllet de rodalies podria baixar un 5%

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, considera 'improvisada' la mesura del govern espanyol d'abaixar un 5% el preu dels bitllets de rodalies i de mitjana distància. Per Recoder, potenciar el transport públic passa per augmentar les aportacions estatals a l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) i avançar en el Pla de Rodalies de Catalunya, millorant-ne les inversions del govern espanyol.

El conseller de Territori i Sostenibilitat ha retret aquest diumenge a Sant Cugat una actitud improvisada del govern espanyol a l'hora de reduir un 5% els títols de transport públic de rodalies i mitjana distància, serveis dels que la Generalitat en té transferida la competència.

Lluís Recoder

Aquesta mesura adpotada pel govern dóna sensació d'improvisació. Això no pot ser bo si no es té en compte com es compensaran els diners.


Serà l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) qui determinarà en una reunió si finalment la rebaixa també s'aplica a Catalunya. En aquest sentit, Recoder demana a l'executiu socialista que augmenti les aportacions per aquest ens de transport, ja que assegura que l'Estat ha reduït en els darrers anys un 22'2% aquestes inversions. Per Recoder, potenciar el transport també passa per fer créixer les inversions estatals també en el Pla de Rodalies de Catalunya.

Amb l'objectiu de reduir el consum de combustible, el govern espanyol ha reduït la velocitat màxima a les autopistes i autovies de tot l'Estat espanyol de 120 km/h a 110 km/h. L'acord, que entrarà en vigor dilluns de la setmana vinent, també inclou una rebaixa en un 5% el preu del bitllet dels trens de rodalies i de mitjana distància. El govern espanyol també ha elevat fins al 7% el percentatge de biodièsel a les gasolines i gasolis que, en aquests moments, està en un 5,8%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.