El govern substitueix Roser Clavell al capdavant de Relacions Exteriors


Temes relacionats

Roser Clavell continua com a màxima responsable d'Exteriors al govern ( 7/gen/11)

Roser Clavell: 'Amb l'ambaixada a NY donarem a conèixer Catalunya a tot el món' ( 1/feb/09)

La santcugatenca Roser Clavell serà nova viceconsellera d'Afers Exteriors (24/nov/08)


  • Comparteix:

Roser Clavell era al capdavant de les relacions exteriors des de l'any 2007

Roser Clavell era al capdavant de les relacions exteriors des de l'any 2007

Roser Clavell ha estat rellevada aquest dimarts del seu càrrec al capdavant de la Secretaria de Relacions Exteriors de la Generalitat. La militant santcugatenca d'ERC, que havia mantingut el càrrec malgrat el canvi de govern, serà substituïda per Senén Florensa, fins ara director general de l'Institut Europeu de la Mediterrània.

Feia tres anys i mig que Clavell estava al capdavant de la política exterior del govern i es va convertir en una de les excepcions que va mantenir el seu alt càrrec amb el canvi d'executiu, malgrat que la seva secretaria va passar a dependre directament de Presidència. Entre la seva acció política al capdavant de Relacions Exteriors des que va ser nomenada pel vicepresident del govern, Josep Lluís Carod-Rovira, hi destaca la inauguració d'ambaixades catalanes en algunes de les principals ciutats del món, com per exemple a Nova York el 2009.

El seu relleu, Florensa, té una llarga trajectòria diplomàtica, en la qual va actuar d'ambaixador de l'Estat espanyol a Tunis durant el govern de José María Aznar. Pel que fa a la resta de càrrecs de la secretaria, el govern ha anunciat que Salvador Sedó n'assumirà la direcció general i Carles Llorens serà el nou director general de Cooperació al Desenvolupament. A més, Juan Prat serà el delegat de la Generalitat a la Unió Europea a Brussel·les, com ja es va anunciar fa unes setmanes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.