Recoder i el Consell d'alcaldes donen un ultimàtum al govern espanyol perquè enviï més policia estatal


  • Comparteix:

Lluís Recoder, Manel Bustos, Josep Vilaró i Pere Navarro.

Lluís Recoder, Manel Bustos, Josep Vilaró i Pere Navarro.

L'alcalde Lluís Recoder i la resta d'alcaldes de la comarca han acordat donar un ultimàtum al govern central perquè doti la comarca dels agents dels cossos estatals de policia que els pertocaria. El consell d'alcaldes demanarà una última reunió amb el ministre de l'Interior, la delegada del govern i la consellera Núria de Gispert perquè es posi fi, de manera immediata, a la manca d'efectius.

Un ultimàtum. Això és el que han plantejat els alcaldes del Vallés Occidental al ministre Ángel Acebes davant el reiterat incompliment de les seves promeses d'enviar més reforços policials.

S'ha acabat la paciència i demanen, de manera immediata, els agents policials que els han promès una i altra vegada. L'alcalde, Lluís Recoder, ha resumt amb aquestes paraules, la indignació que es viu a Sant Cugat i la resta de la comarca:

Lluís Recoder

Anirem a veure el ministre i esperem que ens digui el dia en què arribaran els efectius. No pot ser que haguem d'esperar a l'arribada dels Mossos una situació precària a les nostres comissàries.


Recoder i la resta d'alcaldes, reunits avui al Consell Comarcal, han decidit crear una comissió que es reunirà, diuen, per ultima vegada amb el ministre, la delegada del govern i la consellera Núria de Gispert.

L'alcalde ha explicat que les comissaries, com en el cas de Sant Cugat, estan a la meitat dels efectius i exigeix un refoç policial per fer front als darrers episodis protagonitzats a la comarca per grups d'ideologia feixista com ara els de Castellar del Vallés.

Segons Recoder, és inadmissible que s'obligui a la Policia Local a fer un esforç que no li pertoca:

Lluís Recoder

La competència de mantenir la seguretat és de la Guàrdia Civil i Policia Nacional. Els ajuntaments hem d'assumir una feina que no ens pertoca i que ens obliga a deixar de fer altres funcions.


Fa dos anys que els alcaldes del Vallés Occidental demanen reiteradament més agents de la Policia Nacional. El passat mes de novembre es van reunir amb el minsitre Ángel Acebes que els va prometre que els agents alliberats de les ciutats on es despleguessin els Mossos, vindrien al Vallés Occidental.
A dia d'avui, els alcaldes continuen esperant.

L'última actualització dels agents estatals es va fer el 1997. Des de llavors molts agents han demanat trasllat i les seves places no s'han cobert. A Sant Cugat hi ha actualment 45 agents quan n'hi pertocarien uns 65.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.