ICV-EUiA critica les retallades de la Generalitat en polítiques socials


  • Comparteix:

Xavier Boix i Joan Calderon durant la roda de premsa

Xavier Boix i Joan Calderon durant la roda de premsa

ICV-EUiA critica les retallades que està duent a terme el govern d'Artur Mas en matèria de polítiques socials. Els ecosocialistes han mostrat la seva preocupació perquè això representa, diuen, la paralització d'infraestructures com el tercer CAP i l'institut de Volpelleres. Ho han dit en una roda de premsa, on han presentat la campanya nacional 'Comença el canvi: les retallades socials d'en Mas', que la formació ecosocialista promourà entre els santcugatencs.

La formació local d'ICV ha assegurat que és necessari fer una gestió austera dels recursos econòmics, però ha criticat la manera com ho està fent la Generalitat. Segons ha destacat el regidor d'ICV-EUiA Xavier Boix en cap cas s'hauria de retallar l'Estat del Benestar.

Xavier Boix

Retallades s'han de fer, però les despeses en les polítiques socials i en donar un impuls a l'economia del país són bàsiques.


ICV-EUiA ha subratllat que la tisorada dels convergents 'sembla improvisada' i ha destacat que es podrien fer retallades en el Quart Cinturó en lloc de fer-les en ajudes 'per als més febles'. També ha assegurat que no s'hauria d'haver suprimit l'impost de successions, fruit d'un pacte amb el PP, ja que asseguren ha suposat renunciar a 400 milions d'euros. Els ecosocialistes han mostrat la seva preocupació per l'afectació directe a Sant Cugat, especialment pel que fa a la construcció del tercer CAP, al projecte del futur Hospital Vicente Ferrer i a la construcció d'escoles bressol i del nou institut de Volpelleres.

El candidat a l'alcaldia dels ecosocialistes, Joan Calderon, assegura que la seva formació pot tornar l''esperança social', si aconsegueix la força necessària a les eleccions municipals.

Joan Calderon

Més polítiques d'ocupació i més polítiques socials vol dir una ICV-EUiA amb més força al consistori.



Calderon ha demanat a l'alcaldessa, Mercè Conesa, que es pronunciï sobre la tisorada de la Generalitat i expliqui com afectarà això a la ciutat. A més, ha criticat que l'Ajuntament tanqués l'últim pressupost amb un superàvit de dos milions d'euros, en lloc d'invertir aquests diners en polítiques d'ocupació i cursos de reciclatge, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.