ICV-EUiA proposa incorporar la perspectiva de gènere per avançar cap a l'equitat


  • Comparteix:

Aquesta sessió ha tingut lloc a la Casa de Cultura

Aquesta sessió ha tingut lloc a la Casa de Cultura

ICV-EUiA aposta per promoure l'associacionisme entre les dones i incorporar la perspectiva de gènere en les polítiques públiques. Aquestes són algunes de les propostes que s'han presentat aquest dilluns en el cicle 'Repensem Sant Cugat', que recull idees a través de ponències i debats de cara a construir el programa ecosocialista per a les eleccions municipals.

La regidora de Polítiques de Gènere i Usos del Temps de l'Ajuntament de Terrassa, Fabiola Gil, ha explicat que encara s'està molt lluny d'assolir l'equitat que seria desitjable i ha dit que des de les administracions públiques cal treballar per incorporar la perspectiva de gènere en totes les accions polítiques.

Fabiola Gil

Cal promoure l'associacionisme i la perspectiva de gènere des de les polítiques públiques per facilitar la incorporació de les dones en tots els àmbits.



Gil creu que un dels reptes per assolir l'equitat és millorar la precarietat laboral que afecta la dona i superar la problemàtica que suposa per a la dona assalariada haver d'afrontar una doble jornada, dins i fora de casa.

Fabiola Gil

Diria que estem lluny de l'equitat en molts àmbits. Al mercat laboral continuem en precari i encara patim la dicotomia àmbit públic - àmbit privat.


Aquesta sessió ha tingut lloc a la Casa de Cultura i ha comptat també amb la presència de la coordinadora de Dones amb Iniciativa, Montse Aguilera.

El recull de propostes es poden consultar al web Repensemsantcugat.cat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.