Cinc personalitats de la ciutat reclamen la legalització de Sortu


  • Comparteix:

Presentació del maniofest a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya / Font: Vilaweb

Presentació del maniofest a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya / Font: Vilaweb

Cinc personalitats santcugatenques s'han adherit al manifest 'Per la Pau i la Democràcia al País Basc', que han signat 180 personalitats del país. L'escrit, que s'ha presentat aquest dimecres, defensa la legalització de Sortu i reclama 'la restauració de la normalitat democràtica a Euskadi'. Un dels santcugatencs que ha donat el seu suport a la iniciativa ha estat el periodista i exdiputat de Ciutadans pel Canvi (CpC), Josep Maria Balcells, que ha subratllat que no es pot assimilar ETA amb Sortu.

A més de Balcells, entre els santcugatencs que han signat el manifest, hi ha el professor de la UAB Xavier Giró, el membre de l'Associació Memòria contra la Tortura Ramon Piqué, l'escriptor Victor Alexandre i l'economista i president de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau), Arcadi Oliveres, que a més ha estat un dels promotors de la iniciativa.

Balcells ha dit a Cugat.cat que el govern espanyol no s'ha atrevit a defensar la legalitat de Sortu per culpa d'una pressió de la dreta espanyola.

Josep Maria Balcells

No podem ficar ETA i Sortu dins el mateix sac. Sortu condemna ETA i les accions violentes.


Balcells ha afegit que moltes vegades aquestes iniciatives passen desapercebudes pel govern i per a alguns mitjans de comunicació. Tot i això, ha subratllat que és important que els mitjans se'n facin ressò.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.