Territori invalida l'interčs per ubicar l'abocador a Cerdanyola mostrat per l'anterior govern

Lloc on es podria ubicar l'abocador

Política

Publicat el 1/abr/11 per Redacció

El departament de Territori i Sostenibilitat invalida l'interčs per ubicar un abocador de residus d'ecoparc a Can Fatjó dels Aurons, al terme municipal de Cerdanyola a tocar de Sant Cugat, que havia mostrat l'anterior govern. D'aquesta manera, la conselleria es desmarca de la carta de l'anterior directora de l'Agčncia Catalana de Residus, que havia instat l'Ajuntament de Cerdanyola a autoritzar la instal·lació a aquesta zona del municipi.

L'octubre passat, l'Agčncia de Residus de Catalunya va posar sobre la taula la possibilitat d'ubicar un abocador de restes d'ecoparc a la zona de Can Fatjó dels Aurons. En el document, signat per l'anterior directora de l'agčncia, es mostrava l'interčs de la Generalitat perquč l'argilera Almar rebi 'bales de rebuig' sense afectar negativament l'entorn i amb la mŕxima qualitat ambiental.

Després del canvi de govern, els nous responsables del departament han assegurat a Cugat.cat que aquell interčs queda en paper mullat. En aquest sentit, es refermen en les paraules del director de l'Agčncia Catalana de Residus, que va negar en una visita a la ciutat que a hores d'ara hi hagi plans per instal·lar un abocador a Can Fatjó dels Aurons. Tot i aixň, el cap de l'agčncia va remarcar que l'entitat estava elaborant un estudi per detectar les futures necessitats en matčria de gestió de residus i decidir les futures ubicacions de les plantes de tractament.