ERC presentarà una moció per demanar un referèndum oficial per la independència


  • Comparteix:

ERC ha mostrat la seva posició aquest dimarts en roda de premsa

ERC ha mostrat la seva posició aquest dimarts en roda de premsa

ERC presentarà una moció al ple de l'Ajuntament per instar les institucions a convocar un referèndum oficial i vinculant sobre la independència de Catalunya després de les eleccions municipals del maig. Segons els republicans, l'èxit de les consultes populars avala que es convoqui una votació oficial aquesta legislatura. ERC també ha carregat contra l'actuació de l'Ajuntament en la consulta per la independència que va tenir lloc al desembre del 2009 a Sant Cugat.

La candidata a l'alcaldia per ERC a la ciutat, Mireia Ingla, ha fet un balanç positu dels resultats de les consultes populars arreu de Catalunya i ha manifestat quina és la posició republicana.

Mireia Ingla

Som conscients de la importància dels municipis. Per això presentarem una moció que insti a convocar un referèndum oficial i vinculant.



Ingla també ha dit que l'exalcalde Lluís Recoder va posar traves a l'organització de la consulta santcugatenca, ja que, segons l'alcaldable republicana, la iniciativa no va tenir el suport del consistori i no es van poder utilitzar espais públics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.