Sant Cugat incrementarà els noms femenins al nomenclàtor


Temes relacionats

Alumnes de l'Angeleta Ferrer portaran al ple feminitzar el nomenclàtor local (12/abr/11)

Alumnes de l'Angeleta Ferrer demanen més noms de dona als carrers santcugatencs ( 7/mar/11)


  • Comparteix:

Els alumnes de l'institut han estat els encarregats de llegir la declaració

Els alumnes de l'institut han estat els encarregats de llegir la declaració

Sant Cugat dóna suport a l'increment dels noms de dones al nomenclàtor de la ciutat. En una declaració institucional, el ple municipal d'aquest dilluns ha acceptat aquesta proposta, fruit d'una iniciativa dels alumnes de l'institut Angeleta Ferrer.

Per ara, hi haurà una moratòria en les propostes de noves denominacions de carrers per no augmentar la diferència entre els gèneres. A més, es farà una llista de noms de dones per a les vies de Sant Cugat i es prioritzaran aquestes denominacions fins reduir la desproporció en un 30%.

Els alumnes de l'institut Angeleta Ferrer han llegit la declaració institucional en el ple, que ha inclòs l'acord de no augmentar la desproporció entre els noms de dones i homes en els carrers de la ciutat. Escoltem una de les estudiants del centre.

Estudiant institut

Volem que es consideri prioritari que es posin noms de dones als carrers, com a mínim, fins a reduir la desproporció en un 30%.


Un estudi fet per l'institut ha determinat que hi ha un 85% dels carrers amb noms d'homes per un 15% que recorden una dona. Els estudiants van recollir prop de 500 signatures per augmentar la presència femenina en els noms dels carrers del municipi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.