La lluita contra la crisi, clau del balanç polític del mandat


  • Comparteix:

Façana de l'Ajuntament, a la plaça de la Vila

Façana de l'Ajuntament, a la plaça de la Vila

Les polítiques socials i la reactivació econòmica han estat les principals prioritats polítiques del mandat que és a punt d'esgotar-se. L'equip de govern destaca que els esforços per combatre els efectes de la crisi econòmica han donat resultats, mentre que l'oposició creu que es podria haver anat més enllà. Govern i oposició, això sí, coincideixen a destacar el diàleg i la bona entesa entre els grups polítics com un dels valors a preservar els propers quatre anys.

El regidor i copresident local de CiU, Jordi Puigneró, ha explicat que la crisi ha obligat el govern municipal a modificar les prioritats a mig mandat, centrant-se en les polítiques socials i el foment de l'activitat econòmica. Per a Puigneró, contribuir a la bona marxa de les empreses també és una política social, perquè genera ocupació.

Jordi Puigneró

Ens ha preocupat molt la reactivació econòmica. Els llocs de treball no els creen les administracions, sinó les empreses.


El regidor i primer secretari del PSC, Ferran Villaseñor, ha afirmat que després d'anys de bonança econòmica, el repte de la segona meitat del mandat, així com dels propers quatre anys, és tancar el creixement de la ciutat amb una bona dotació de serveis públics.

Ferran Villaseñor

El creixement no pot ser buit de contingut i sense serveis. La ciutat necessita que arribin nous ciutadans als barris amb serveis.


El regidor i president d'ICV-EUiA, Joan Calderon, ha fet un balanç 'agredolç' de la col·laboració de la seva formació amb l'equip de govern en el disseny dels pressupostos del 2009, molt marcats per l'impacte de la crisi.

Joan Calderon

Les polítiques socials s'han consolidat als pressupostos, però en polítiques d'ocupació la valoració és negativa.


El president del PP, Jordi Carreras, creu que la ciutat afronta un 'final d'etapa' marcat pel fre al creixement i les conseqüències de la crisi.

Jordi Carreras

És la fi d'una etapa marcada pel fre en sec al creixement i per la crisi econòmica.


El president d'ERC, Andreu Freixes, considera que els últims quatre anys han estat marcats per la manca de capacitat política del govern de CiU i per l'esgotament del seu model de ciutat.

Andreu Freixes

Aquest govern s'ha limitat a gestionar un model de ciutat que s'ha demostrat insuficient i esgotat.


La majoria de partits han destacat el bon clima polític i la capacitat d'arribar a acords que hi ha a la ciutat, un dels valors a preservar els propers quatre anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.