Ronda dels partits amb l'alcaldessa en funcions abans del ple de constitució


  • Comparteix:

Un ple del darrer mandat

Un ple del darrer mandat

L'alcaldessa en funcions, Mercè Conesa, ha obert una ronda de contactes amb els caps de llista del PP, el PSC, ICV-EUiA i la CUP. Dissabte de la setmana vinent, tindrà lloc un ple extraordinari en el qual els càrrecs electes prendran possessió de la seva acta de regidor abans d'elegir l'alcalde o alcadessa.

L'acte començarà amb la constitució de la mesa d'edat, formada pel regidor més gran i el més jove. Aleshores, els 25 regidors prometran o juraran el càrrec. Posteriorment, es passarà a l'elecció de l'alcalde o alcaldessa de la ciutat. Els 25 regidors votaran de forma secreta i, si un dels candidats a l'alcaldia aconsegueix majoria absoluta, serà suficient amb una sola votació. Si no s'aconsegueixen els 13 vots previstos, es farà una segona votació on la majoria simple ja serà suficient.

La mesa d'edat serà l'encarregada de fer l'escrutini i el seu president proclamarà qui serà l'alcalde o alcaldessa de Sant Cugat per al proper mandat. Aleshores, la persona elegida jurarà el càrrec i es dissoldrà la mesa d'edat, ja que també s'haurà convertit en el president o presidenta de la corporació municipal.

Constituït el consistori, es donarà la paraula al portaveu de cada partit en ordre invers als resultats electorals. El discurs del nou alcalde o alcaldessa tancarà l'acte de constitució de l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.