El ROM, una de les prioritats de les formacions municipals per al proper mandat


Temes relacionats

Els partits, a l'espera de més reunions per establir enteses ( 3/jun/11)

Sant Cugat tindrà cinc consells de barri per fer sentir la veu dels veïns (22/feb/11)


  • Comparteix:

Imatge del ple municipal

Imatge del ple municipal

L'alcaldessa en funcions, Mercè Conesa, assegura que una de les prioritats de cara al proper mandat és consensuar l'aplicació del nou Reglament Orgànic Municipal (ROM) i els organismes que s'han de crear amb la seva posada en funcionament. Els grups municipals ho han tractat a la ronda de trobades que ha fet Conesa amb les diferents formacions durant els darrers dies.

Aquesta serà la principal novetat al consistori per als propers quatre anys. Es tracta del reglament que els grups municipals ja van aprovar per unanimitat en el ple de febrer. Conesa ha destacat quines són les línies de treball de cara al futur perquè el ROM entri en vigor.

Mercè Conesa

Hem d'anar consensuant si tirem endavant la publicació i quan podem consensuar quins són els organismes que s'han de crear amb aquest nou reglament.


La principal novetat del reglament, segons es va extreure del ple de febrer, és que el capítol que regula la participació ciutadana queda recollit en un reglament específic, el Reglament de Participació Ciutadana (RPC), que també es va aprovar inicialment.

El ROM regula el règim organitzatiu i de funcionament dels òrgans municipals. Entre d'altres aspectes, el document estableix el funcionament del ple municipal, de la junta de govern local, de la junta de portaveus i de les comissions informatives, i determina els drets dels regidors i dels grups municipals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.