Freixas (ERC): 'Carod no pot apropiar-se només de la part positiva de la seva etapa'


Temes relacionats

ERC defensa el tripartit, però vol obrir una nova etapa amb els partits que comparteixin l'objectiu de la independència (25/gen/10)

Andreu Freixes: 'El futur del país passa per la independència' (23/gen/10)


  • Comparteix:

Andreu Freixas

Andreu Freixas

El president local d'ERC, Andreu Freixas, lamenta la decisió de l'expresident nacional del partit, Josep-Lluís Carod-Rovira, de deixar la militància de la formació republicana, però destaca la coresponsabilitat de Carod en la recent davallada electoral. Freixas ha declarat que desconeix la circumstància personal de Carod dins el partit, però que la seva acció política recent com a vicepresident del govern fa que sigui 'més responsable que altres' de l'estratègia política d'ERC.

En declaracions a Cugat.cat, Freixas ha manifestat la seva decepció pel fet que una persona del 'pes ideològic' de Carod hagi abandonat el partit, però ha criticat que no assumeixi completament la seva responsabilitat en els mals resultats electorals de la formació a les darreres eleccions.

Andreu Freixas

Valoro molt positivament la seva contribució, però quan algú ha liderat un projecte no pot només apropiar-se de la part positiva.



Segons Freixas, la davallada electoral ha evidenciat que l'aposta estratègica d'ERC pel tripartit ha estat un error, però ha assegurat que tant la figura de Carod com el pas del partit republicà pel govern han servit per situar l'independentisme d'esquerres al centre de l'agenda política i demostrar 'el fracàs de la via federal'.

Pel que fa al procés de reflexió del partit a àmbit local, el president d'ERC ha explicat que el límit marcat per renovar els dirigents és a la tardor, quan acaba el mandat de l'actual executiva, però que no es descarta fer-ho abans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.