Dirigents de CiU avalen la decisió de permetre l'accés de García Albiol a l'alcaldia de Badalona


  • Comparteix:

Xavier García Albiol

Xavier García Albiol

Els dirigents de CiU a la ciutat avalen la decisió de la federació nacionalista de permetre l'accés del candidat del PP, Xavier García Albiol, a l'alcaldia de Badalona, on ha estat la força més votada. El president local de CDC, Jordi Puigneró, i la seva homòloga d'Unió, Cristina Paraira, creuen que s'ha de respectar el que ha decidit la majoria del poble badaloní. En canvi, l'exalcalde i actual conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, qüestiona la decisió.

Durant la tertúlia 'El Gall del Monestir' d'aquest dimarts, el president de CDC, Jordi Puigneró, ha reconegut que s'ha obert un debat important dins del partit per decidir què s'havia de fer a Badalona. Tot i considerar que García Albiol ha fet una campanya 'lamentable' amb el tema de la immigració, Puigneró afirma que s'ha de respectar la força més votada, en aquest cas el PP, i avala la decisió de CiU a Badalona.

Jordi Puigneró

La campanya d'Albiol ha estat lamentable. En tot cas, les urnes li han donat un bon resultat. Hem de respectar la força més votada.



Puigneró considera que si no es deixés governar ara Albiol, el PP enduriria encara més la seva posició en matèria d'immigració i obtindria majoria absoluta en les properes eleccions municipals. Aquesta posició és compartida per la presidenta d'Unió, Cristina Paraira, que creu que el PSC i CiU podran controlar l'acció de govern ja que el PP estarà en minoria. Paraira respecta que governi la força més votada, tot i el discurs en matèria d'immigració del PP. Són declaracions a Cugat.cat.

Cristina Paraira

M'agrada que es respecti el principi que governi la força més votada, tot i que el discurs del PP a Badalona fos molt dur amb la immigració.




El president de la JNC, Àlex Calmó, també tanca files amb la decisió que ha pres formació, tot i rebutjar el discurs 'extremista' de García Albiol.

Àlex Calmó

És un mal símptoma que governi el PP amb el discurs de la por sobre la immigració. En tot cas, no entendria una sociovergència.




Tot i la sintonia dels dirigents de CiU a Sant Cugat, la decisió a Badalona ha provocat discrepàncies al si de la federació a àmbit nacional. Per exemple, l'exalcalde de Sant Cugat i actual conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha qüestionat internament que es permeti la investidura de García Albiol, segons han publicat diversos diaris.

El PP de Sant Cugat, de la seva banda, demana respecte per la candidatura de García Albiol i celebren que CiU deixi enrere els 'pactes davant notari' que barraven el pas a qualsevol entesa amb el PP. Els populars volen deixar clar, a més, que no tenen res a veure amb el discurs xenòfob de Plataforma x Catalunya. Ho ha dit el número 3 del PP a la ciutat, Bruno de Salvador, a Cugat.cat.

Bruno de Salvador

El PP és un partit seriós, responsable i de govern. No és PxC. Només demanem una immigració legal i endreçada.



La decisió de CiU de respectar que governi la força més votada també tindrà efectes a Tarragona, on la federació nacionalista permetrà que Josep Fèlix Ballesteros, del PSC, continuï a l'alcaldia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.