Conesa pren possessió avui del càrrec d'alcadessa


Temes relacionats

Ronda dels partits amb l'alcaldessa en funcions abans del ple de constitució ( 2/jun/11)

S'estrenen 14 cares a la nova corporació municipal (24/mai/11)


  • Comparteix:

Un dels plens del mandat passat

Un dels plens del mandat passat

Aquest dissabte es constitueix el nou ple de l'Ajuntament que elegirà l'alcalde o alcaldessa per al proper mandat. Els 25 regidors prendran possessió del càrrec en una sessió extraordinària que començarà al punt del migdia. Mercè Conesa, de CiU, serà elegida com a alcaldessa, ja que la federació ostentarà la majoria absoluta amb 15 representants.

L'acte començarà amb la constitució de la mesa d'edat, formada per la regidora més gran, Roser Casamitjana (ICV-EUiA), i el més jove, Ignasi Bea (CUP). L'acte continuarà amb la presa de possessió dels 25 regidors, que prometran o juraran el càrrec. Aleshores, serà torn per a l'elecció de l'alcalde o alcaldessa de la ciutat. Els 25 regidors votaran de forma secreta i, si un dels candidats a l'alcaldia aconsegueix majoria absoluta, serà suficient amb una sola votació. En aquest punt, Mercè Conesa, de CiU, té la reelecció assegurada ja que el seu partit té 15 dels 25 representants. Després, Conesa jurarà o prometrà el càrrec i es dissoldrà la mesa d'edat, ja que també s'haurà convertit en la presidenta de la corporació municipal.

Conesa ha anunciat que estendrà la mà a l'oposició tot i la majoria absoluta.

Mercè Conesa

Sempre he dit que s'ha d'escoltar l'oposició i més l'oposició de Sant Cugat, que és constructiva.


Constituït el consistori, es donarà la paraula al portaveu de cada partit en ordre invers als resultats electorals. El discurs de la nova alcaldessa tancarà l'acte de constitució de l'Ajuntament. A part dels 15 regidors de CiU, hi haurà representació del PP, amb quatre membres, i del PSC, ICV-EUiA i la CUP, amb dos representants cadascun.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.