Un govern del PSC en minoria es perfila com a escenari polític a Rubí


  • Comparteix:

Ajuntament de Rubí / Imatge: www.rubi.cat

Ajuntament de Rubí / Imatge: www.rubi.cat

El PSC de Rubí, força guanyadora a les eleccions del 22 de maig amb vuit regidors, té molts números de governar en solitari el proper mandat. Els socialistes han mantingut converses amb diverses formacions polítiques sense arribar a cap acord. En aquest context, l'alcaldessa en funcions i candidata socialista a Rubí, Carme García, ha demanat responsabilitat a la resta de partits per treballar en un projecte de recuperació econòmica a la ciutat.

CiU, tercera força a l'Ajuntament de Rubí amb quatre regidors, no ha volgut negociar amb els socialistes, perquè segons ha explicat la candidata nacionalista, Núria Climent, en declaracions a Ràdio Rubí, les instruccions del comitè executiu eren de no arribar a cap pacte. Climent, però, també ha subratllat les semblances entre el seu programa i el del PSC, fet que pot afavorir un possible pacte en el futur, tal com explica la cap de llista de la federació. Són declaracions a Ràdio Rubí.

Núria Climent

Les propostes del PSC són molt similars a les de CiU. És important tenir-ho en compte.



ERC, que té dos regidors, també ha mantingut reunions amb el PSC, tot i que no s'ha arribat a cap acord. Els republicans consideren positiu l'escenari 'més obert que mai', però també han assegurat que la seva formació no permetrà cap pas enrere en polítiques socials.

Aquesta setmana, ICV-EUiA, que té tres regidors i serà la quarta força, ha proposat un pacte d'esquerres per tirar endavant projectes contra la crisi econòmica i donar solucions a la ciutadania. El ple de l'Ajuntament de Rubí també estarà format pel PP, que serà la segona força amb sis regidors, i el completa Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR), amb dos regidors.

Sant Cugat manté relació amb Rubí a través de plataformes econòmiques, com el Catalonia Innovation Triangle (CIT), entre d'altres.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.