Conesa prefereix que CiU governi la Diputació amb el PSC en comptes del PP


  • Comparteix:

Conesa forma part de la Diputació des de la renúncia de Recoder

Conesa forma part de la Diputació des de la renúncia de Recoder

L'alcaldessa, Mercè Conesa, creu que CiU hauria de governar amb el PSC la Diputació de Barcelona, per ser les dues forces amb més representació. D'aquesta manera, Conesa es desmarca del pacte entre la federació nacionalista i el PP per governar la institució, però entén que el seu partit estengui la mà als populars per garantir que la formació més votada pugui governar.

Conesa creu que ha de ser CiU qui governi la Diputació per ser el partit més votat. La Diputació de Barcelona quedarà formada després de les eleccions municipals amb 20 diputats de CiU, 19 del PSC i sis del PP. El pacte entre CiU i el PP desbanca el PSC de la Diputació després de 32 anys al capdavant.

En aquest sentit, Conesa ha assegurat que prefereix un pacte entre CiU i el PSC per ser les dues formacions amb més representació.

Mercè Conesa

Personalment m'hauria agradat més amb el PSC perquè governen a molts municipis. Dóna una visió molt global de les necessitats dels municipis.




Tot i així, Conesa ha dit que si el PSC tanca la porta al pacte entre les dues forces majoritàries, s'han de buscar alternatives per permetre que el partit majoritari governi.

Mercè Conesa

La prioritat és pactar entre els dos partits majoritaris, però si el PSC es nega s'han de buscar altres aliances.




El pacte entre CiU i el PP contempla dues vicepresidències per als populars, la de l'àrea Territorial i la de Promoció Econòmica. Això permetria a la federació nacionalista assegurar la presidència, que tot apunta que assumirà l'actual alcalde de Martorell i president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Salvador Esteve. El ple de constitució de la Diputació de Barcelona se celebrarà el tercer divendres de juliol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.