L'Ajuntament tem un descens de la transferència del govern espanyol de cara al 2012

Política

Publicat el 16/jun/11 per Josep Gimeno

L'alcaldessa, Mercè Conesa, admet que el consistori treballa amb l'escenari d'un descens dels ingressos procedents del govern espanyol que afectaria els comptes locals de l'any vinent. En la primera entrevista després de ser nomenada alcaldessa, Conesa explica que això obligaria a retallar partides del consistori, però que en cap cas es reduiria l'àrea de Serveis Socials.

Segons Conesa, les finances de l'Ajuntament estan en bona situació, però les darreres informacions apunten a un descens en la transferència del govern espanyol als consistoris que podria ser d'entre el 20 i el 30% de cara a l'any vinent. Per això, l'alcaldessa demana a les àrees de l'administració local que tinguin en compte aquest escenari per adequar-se a aquest context. Els serveis socials, però, no quedarien afectats, segons Conesa.

Mercè Conesa

Demano als directors d'àrea que tinguin en compte tots els escenaris, inclòs el de descens d'ingrés. No tocarem, però, serveis socials.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Per tirar endavant els projectes del mandat, Conesa treballa en l'elaboració del cartipàs municipal, en què Carles Brugarolas assumirà Economia i Xavier Escura, Cultura. L'alcaldessa remarca, però, que no estan tots els càrrecs definits i no aclareix si hi haurà regidors sense cartera al govern.

Mercè Conesa

En aquest moment, no puc assegurar si alguns es quedaran sense cartera o no. No volem incrementar despeses.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Conesa també s'ha referit als incidents provocats pels 'indignats' al Parlament. En aquest sentit, l'alcaldessa ha carregat contra els manifestants que han intentat impedir l'accés dels diputats a l'hemicicle.

Mercè Conesa

El que ha passat a la Ciutadadella ha deslegitimitat el moviment.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



En paral·lel, Conesa s'ha mostrat disposada a mantenir una vicepresidència no executiva a la Diputació. L'alcaldessa ha afegit que se sent més còmoda amb pactes amb el PSC en lloc del PP, però subratlla que una entesa entre nacionalistes i populars als pressupostos de la Generalitat també seria conseqüència de la negativa dels socialistes a col·laborar amb el govern.