Romeva descarta repetir com a candidat d'ICV a les europees

L'eurodiputat santcugatenc Raül Romeva abandonarà el Parlament Europeu el 2014

Política

Publicat el 19/jun/11 per Núria Alcalá

L'eurodiputat santcugatenc Raül Romeva descarta presentar-se als comicis europeus del 2014, després de set anys com a representant d'ICV al Parlament Europeu. L'ecosocialista vol fomentar, així, la renovació política de la cambra europea. En una entrevista a Cugat.cat, Romeva ha desvinculat la seva decisió de la coincidència del seu comiat d'aquí tres anys amb la celebració de les eleccions catalanes. Entra amb Cugat tv al despatx de Romeva a Brussel·les

Raül Romeva ha anunciat així el tancament del que serà una carrera de 10 anys com a representant d'ICV a Europa. L'eurodiputat santcugatenc descarta seguir en una institució, una vegada abandoni la cambra europea, però diu que potser continuarà exercint la política des d'altres àmbits. Ho ha dit a Cugat.cat.

Raül Romeva

El meu futur no passa per dirigir ICV ni fer política parlamentària. Em veig més en un àmbit acadèmic.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




La seva experiència europea ha servit Romeva a per detectar mancances en el sistema que s'articula des d'Europa. I és que l'ecosocialista ha afirmat que la cambra europea pateix un greu distanciament amb la ciutadania i un funcionament lent.