Nou rumb als partits, després de les eleccions i els consells nacionals


  • Comparteix:

CDC, UDC, el PSC i ERC han celebrat consells nacionals aquest dissabte

CDC, UDC, el PSC i ERC han celebrat consells nacionals aquest dissabte

Les seccions locals dels partits polítics demanen que les direccions nacionals s'adaptin a la nova realitat sorgida després del 22 de maig. Després dels respectius consells nacionals reunits aquest cap de setmana, CDC, UDC, el PSC i ERC han coincidit a destacar el punt d'inflexió que ha significat les eleccions municipals. Les seccions locals de CiU aposten per apropar les peticions ciutadanes al Govern, mentre que el PSC i ERC han destacat la importància dels congressos de la tardor per elegir les noves direccions nacionals.

Arran del primer consell nacional després de les eleccions municipals, CDC pretén posicionar-se com a partit de govern. En aquest sentit, el portaveu local de CDC, Jordi Puigneró, ha assegurat que les seccions locals han de convertir-se en instruments per prendre el pols a les peticions ciutadanes i ascendir-les a les esferes del poder.

El consell nacional també ha parlat de les aliances amb el PP per garantir la governabilitat en diferents institucions. Per Puigneró, malgrat les diferències ideològiques, els populars han estat l'única solució.

Jordi Puigneró

Ha fet campanya anticatalanista i actituds bel·ligerants en immigració, algunes ratllant la xenofòbia, i això no ens agrada.


Puigneró creu que el PSC i ERC haurien d'haver estès la mà als convergents, especialment en matèria de pressupostos. Un parer que també ha quedat recollit pel consell nacional d'UDC, celebrat aquest dissabte.

Al PSC, el consell nacional ha iniciat la carrera cap al congrés de l'octubre. El portaveu dels socialistes a la ciutat, Ferran Villaseñor, ha insistit que la trobada de la tardor ha de refundar el partit i marcar-hi un nou rumb. El santcugatenc, vinculat a la plataforma 'Congrés des de baix', ha apostat per escoltar aquestes noves corrents d'opinió sorgides al partit.

Ferran Villaseñor

És important que aquestes bases, que representen un aire nou, entrin en el discurs de renovació del PSC.



Villaseñor també ha destacat que el nou primer secretari dels socialistes hauria de coincidir amb el proper presidenciable a la Generalitat i ha subratllat que el PSC haurà de diferenciar-se més del PSOE.

El consell d'ERC d'aquest cap de setmana també ha mirat cap al congrés de la tardor. Per la secretària d'organització, Mireia Ingla, ERC ha de portar al congrés una candidatura de consens per presidir el partit.

Mireia Ingla

La pluralitat és molt important, però també cal una direcció del partit amb la màxima representitivitat.





Ingla creu que la candidatura ha de combinar figures amb experiència i militants emergents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.