CIU defensa a Sant Cugat que el sincrotró haurà de posar-se en marxa abans del 2008


  • Comparteix:

El sincrotró anirà al Parc Teconològic del Vallés.

El sincrotró anirà al Parc Teconològic del Vallés.

La cristal.lització del sincrotó a la zona del Parc Tecnològic és un projecte que no pot demorar-se més enllà del 2008, davant la creixent competència en el sector de la societat del coneixement. Aquest és el missatge llençat pel conseller Felip Puig en la presentació d'aquesta gran instal.lació científica, única a Europa, en un acte organitzat per CiU.

Amb un pressupost de 164 milions d'euros, aportat a parts iguals per la Generalitat i el govern espanyol, el sincrotó es presenta com una gran oportunitat per avançar en els terrenys de la innovació i la investigació científica.

CiU ha organitzat un acte per acostar als ciutadans en què consisteix l'accelerador de partícules i quins reptes planteja. El secretari general del Cercle del Coneixement, Antoni Garell, ha deixat clar que la societat ha de ser conscient que la construcció del sincrotó no donarà resultats a curt termini. El doctor enginyer també ha afegit que un projecte d'aquestes característiques, capdavanter a Europa i pioner a Catalunya, no es pot permetre el luxe de demorar-se més enllà de 2008:

Antoni Garell

Les grans instal.lacions científiques s'han de fer amb convicció


L'alcalde Lluís Recoder ha recordat que la presència del sincrotó comportarà nombroses inversions en l'àmbit del coneixement. Però sobretot, Recoder, ha remarcat que una iniciativa com aquesta requereix la unió d'esforços de tots els agents implicats:

Lluís Recoder

El sincrotó ens obligar a fer aliances entre universitats, empreses i administracions


En la mateixa línia s'ha mostat el conseller de Política Territorial, Felip Puig. El conseller ha dit que Sant Cugat està ubicada en una cruïlla geogràfica excepcional per tenir el seu espai en els cercles de recerca tecnològica. Puig també ha afirmat que el sincrotó no es pot tirar endavant sense la voluntat de formar part d'un projecte globalitzador:

Felip Puig

Hem de saber si estem disposats a guanyar, i posar coratge en la construcció del sincrotó


La presentació del projecte del sincrotó, aprovat al mes de març, s'ha celebrat al claustre del Monestir, on han acudit un centenar de persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.