Conesa: 'Serem bel·ligerants amb la Generalitat per exigir el ple funcionament dels CAP al setembre'


Temes relacionats

L'ERO de Mútua Terrassa reduirà el personal dels dos CAP de la ciutat ( 1/jul/11)

L'ERO de Mútua Terrassa també afectarà els CAP de la ciutat (10/jun/11)


  • Comparteix:

Mercè Conesa, en una imatge d'arxiu

Mercè Conesa, en una imatge d'arxiu

L'alcaldessa assegura que serà 'bel·ligerant' amb la Generalitat per evitar que l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) temporal de Mútua Terrassa perjudiqui el funcionament dels dos CAP de la ciutat a partir del setembre. En declaracions a Cugat.cat, Mercè Conesa remarca que el tancament del CAP de Valldoreix a l'agost com a mesura d'estalvi és 'acceptable', però adverteix que l'Ajuntament no permetrà que a partir del curs vinent els serveis sanitaris bàsics es vegin afectats per les retallades.

L'ERO de Mútua Terrassa afectarà 75 treballadors dels centres santcugatencs, sobretot administratius i personal d'infermeria. Segons fonts sindicals, la mesura implicarà la desaparició del servei de rehabilitació del CAP de Valldoreix i altres serveis com l'assistència endocrina i reumatològica també podrien deixar-se de prestar. Al CAP de Sant Cugat, les mateixes fonts estimen que l'ERO afectarà gairebé dos de cada 10 treballadors en plantilla.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha anunciat que l'Ajuntament exigirà el ple funcionament dels dos CAP a partir del setembre, després del tancament del CAP de Valldoreix a l'agost. Segons Conesa, l'equip de govern municipal serà 'bel·ligerant' amb la Generalitat per evitar que l'ERO perjudiqui els serveis sanitaris bàsics que es presten a la ciutat, especialment pediatria i atenció primària.

Mercè Conesa

Serem bel·ligerants amb la Generalitat. Entenem el tancament del CAP Valldoreix a l'agost, però a partir del setembre els dos CAP han d'estar en ple funcionament.






Conesa ha dit que el govern municipal 'discutirà profundament' la mesura amb els responsables de Mútua Terrassa i la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.