Els santcugatencs d'origen marroquí, més a prop de votar a les municipals


  • Comparteix:

El cens podria créixer per aquest acord entre governs

El cens podria créixer per aquest acord entre governs

Els gairebé mig miler de ciutadans majors de 18 anys amb nacionalitat marroquina que viuen a la ciutat podrien votar a les properes eleccions municipals, si fructifica la voluntat del govern espanyol de tirar endavant un conveni de reciprocitat amb el país magribí. La nova Constitució del Marroc, aprovada en referèndum aquest divendres per majoria aclaparadora, obre la porta a un pacte entre Madrid i Rabat que permeti als immigrants dels dos països votar als comicis locals dels seus municipis d'acollida.

Fins la data, només els marroquins amb permís de residència i procedents de països que permetien la reciprocitat de vot tenien dret a sufragi a les eleccions municipals. Ara, la nova Constitució marroquina podria significar el primer pas perquè el govern espanyol i el marroquí signin un conveni a favor de permetre que els estrangers votin a les eleccions municipals. En aquest sentit, la ministra d'Afers Exteriors espanyola, Trinidad Jiménez, es va mostrar confiada aquest dimarts que el pacte es podria signar abans de la propera cita amb les urnes.

El padró actual compta 486 santcugatencs d'origen marroquí majors de 18 anys. També n'hi ha 300 de menors



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.