El PP de Sant Cugat vol més ensenyament en castellà perquè diu que aquesta llengua està en inferioritat a Catalunya

Política

Publicat el 10/oct/03 per Esteve Sala

El Partit Popular de Sant Cugat ha fet una defensa de l'ensenyament del castellà per aconseguir, diuen, un autèntic bilingüisme. Durant la presentació de les seves propostes en matèria educativa per aplicar la Llei de Qualitat de l'Ensenyament, els populars han assegurat que la llengua castellana està en inferioritat a Catalunya.

El PP considera que l'Ensenyament serà una prioritat en la propera legislatura catalana, perquè s'haurà de completar el desplegament autonòmic de la Llei de Qualitat de l'Ensenyament. Segons la portaveu del PP en matèria d'Ensenyament al Parlament, Carina Mejía, hi ha diferents àmbits que cal debatre i consensuar per fer un correcte desplegament:

Carina Mejía

Hi ha qüestions com el desplegament dels itineraris escolars, la gratuïtat de l'ensenyament infantil o els models de direcció que són molt importants.


La diputada popular també ha defensat la necessitat que augmentin les hores d'ensenyament del castellà argumentant que actualment està en inferioritat respecte al català. Segons Mejía, aquesta ampliació restabliria la situació que ja s'havia previst a la Logse:

Carina Mejía

Per aconseguir el bilingüisme cal que s'incrementin les hores de llengua castellana, que actualment està descompensada respecte el català


Els populars també s'han mostrat partidaris de redistribuir el calendari de les vacances escolars de manera que no s'augmentin les hores de feina dels professors i, al mateix temps, els pares tinguin garantida la conciliació de la vida laboral i familiar. Segons el PP, en la propera legislatura també caldrà impulsar l'escola pública perquè recuperi el prestigi i la qualitat que sempre l'ha caracteritzat.