L'oposició veu un cartipàs 'sobredimensionat' i amb una tria de càrrecs directius 'poc transparent'


Temes relacionats

Serveis a la persona i promoció econòmica, objectius d'un nou cartipàs amb un 5% d'estalvi (12/jul/11)


  • Comparteix:

Moment de la sessió extraordinària d'aquest dilluns

Moment de la sessió extraordinària d'aquest dilluns

Tots els partits de l'oposició, excepte el PP, veuen sobredimensionat el nou cartipàs municipal, aprovat aquest dilluns en un ple extraordinari. Entre les crítiques, hi ha el nombre de tinences d'alcaldia i la dedicació que tindran els regidors en relació amb les seves retribucions. Pel que fa al personal eventual, els grups de l'oposició han demanat a l'equip de govern més transparència a l'hora de fer nomenaments i reclamen els expedients dels nous directors.

El PP ha demanat a l'equip de govern que expliqui a l'oposició els motius que han portat a escollir el personal eventual. Pel que fa al nou cartipàs, el portaveu del PP, Jordi Carreras, ha explicat que el seu partit 'dóna un vot de confiança' al nou govern, tot i que tingui més tinences d'alcaldia que ciutats de l'entorn.

Jordi Carreras

Nosaltres donarem un vot de confiança a l'estructura del govern, però vigilarem de prop com respon a les necessitats de la ciutat.


El PSC ha criticat que 14 dels 15 regidors de CiU tinguin una cartera en el nou cartipàs i que set ho siguin a temps parcial però amb retribucions elevades. Els socialistes tambéhan lamentat que l'àrea d'Esports depengui directament d'alcaldia i no de Serveis Socials. D'altra banda, el portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, ha defensat el model gerencial i critica l'elevat cost que té el proposat per l'equip de govern.

Ferran Villaseñor

Hem apostat per un model gerencial que és l'adequat. El problema pot estar en la unió de la despesa de sous polítics i de càrrecs de confiança. Hem de reduir.


ICV-EUiA també ha críticat el nou cartipàs, ja que el consideren sobredimensionat. Per exemple, els ecosocialistes consideren que sobre dues de les cinc tinences d'alcaldia. El nou organigrama municipal queda divit per aquest mandat en tres grans àrees, Territori i Qualitat Urbana, Governança i Economia, i Gestió de Serveis a les Persones. El portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, ha criticat el nombre de directors nomenats en cada àrea.

Joan Calderon

Amb aquesta divisió hi podríem coincidir, però no estem d'acord amb tot el que penja. Creiem que els caps de servei podrien fer les tasques dels directors executius.



La CUP ha mostrat el seu desacord amb el nou cartipàs ja que considera que no s'adequa a les necessitats de la ciutat. En paral·lel, el portaveu de la CUP Guim Pros ha demanat a l'equip de govern que doni a conèixer els expedients del personal eventual.

Guim Pros

Estaria molt bé que cada nomenament anés acompanyat d'un expedient. Seria una cosa senzilla de fer.


El ple extraordinari també ha aprovat les retribucions dels regidors de l'oposició. Pel que fa als portaveus dels partits, serà de prop de 24.000 euros. La resta de regidors dels partits rebrà poc més de 18.500 euros i els secretaris dels grups municipals, prop de 26.500 euros. Precisament, alguns partits han críticat aquest darrer aspecte, ja que els partits de l'oposició comptaran amb un secretari cadascun mentre que CiU en tindrà dos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.