Sant Cugat insta Mútua i Generalitat a reconsiderar el tancament del CAP de Valldoreix a l'agost

CAP de Valldoreix

Política

Publicat el 18/jul/11 per Josep Gimeno

Sant Cugat demana a Mútua Terrassa i al Servei Català de la Salut que reconsideri el tancament del CAP Valldoreix a l'agost i que garanteixi l'obertura dels centres públics sanitaris de la ciutat tot l'estiu. En una declaració institucional, el ple demana a l'operadora dels CAP que l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que vol tirar endavant no comporti la supressió de serveis assistencials ni la pèrdua de llocs de treball.

Tots els partits veuen amb preocupació la retallada de serveis i les conseqüències laborals que podria comportar l'ERO de Mútua Terrassa. Entre els efectes, hi hauria la reducció de personal sanitari i la supressió de les àrees de rehabilitació, endocrinologia i reumatologia.

La declaració ha estat fruit d'una reclamació de la Federació de l'Associació de Veïns (FAV). El seu president, Manel Sánchez, ha intervingut durant la sessió.

Manel Sánchez

No és socialment acceptable. Hi ha altres mesures que es podrien tirar endavant per retallar.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





En el text portat al ple, tots els partits han manifestat el compromís amb 'el sistema públic de salut equitatiu, universal i de qualitat'. La representant del comitè d'empresa del dos CAP Maria José Perona ha advertit, durant la sessió plenària, dels riscos de les tisorades.

Maria José Perona

Els polítics no són conscients de les conseqüències de les retallades.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




La declaració institucional ha sorgit a partir de dues mocions presentades sobre aquesta qüestió. Una era de l'equip de govern, amb majoria absoluta de CiU, i l'altra, del PSC, ICV-EUiA i la CUP a demanda de la Federació d'Associacions de Veïns (FAV).