El ple recorda al PP que un reglament avala que només onegés la bandera local per Festa Major


Temes relacionats

El PP demana a Conesa que pengi les banderes catalana, espanyola i europea a la façana de l'ajuntament ( 1/jul/11)

El ple aprova per unanimitat un nou Reglament Especial d'Honors, Distincions i Protocol (22/des/05)


  • Comparteix:

Les banderes a l'ajuntament, tema de polèmica

Les banderes a l'ajuntament, tema de polèmica

L'equip de govern argumenta que el reglament Especial d'Honors, Distincions i Protocol aprovat per totes els forces polítiques del consistori fa sis anys ja regula com i quan es penjaran les diferents banderes a l'ajuntament. D'aquesta manera, ha rebutjat la moció presentada pel PP que instava el consistori a fer onejar totes les banderes oficials els 365 dies de l'any després que, durant la Festa Major, només ho fes la de la ciutat. La moció s'ha rebutjat amb els vots en contra de l'equip de govern, la CUP i ICV-EUiA, mentre que el PSC s'hi ha abstingut.

El tinent d'alcalde de Governació, Jordi Puigneró, ha lamentat que el PP 'obri un meló' que es va tancar amb l'acord de tots els partits en el reglament, inclòs els populars, i que va costar molt d'assolir. En aquest sentit, Puigneró insta els populars a recórrer a la justícia si ho consideren oportú.

Jordi Puigneró

Tenen tot el dret a denunciar-ho a fiscalia, però que sàpiguen que denunciaran un acord que vostès van votar.




El portaveu del PP, Jordi Carreras, ha explicat que no pot ser que periòdicament faltin banderes, en referència al que va passar durant la Festa Major quan només va onejar la de la ciutat, a l'ajuntament. Per això, demana que es compleixi la legalitat vigent.

Jordi Carreras

Proposem aquesta moció malgrat que és un tema conflictiu. Amb tot, cal que es compleixi la llei.



El PSC i ICV-EUiA també han lamentat que el PP no tingui en compte l'acord de 2005 i denuncien que es demani el compliment de la llei només quan els interessa als populars. Els ecosocialistes hi han votat en contra i els socialistes s'hi han abstingut.

La CUP ha lamentat aquesta moció i ha emplaçat a posar la bandera espanyola, que ha definit com a 'cosa', 'en un museu' i penjar només 'els símbols que uneixen els santcugatencs'.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Señores del ayuntamiento: esto no es la república independiente de Sant Cugat y en consecuencia, este ayuntamiento, como todas las instituciones y particulares, se encuentra sometido al imperio de la ley. Un Reglamento es una disposición menor, tanto es así que por debajo de ella no hay más que órdenes ministeriales, disposiciones y circulares, en consecuencia, la ley está por encima, más por encima cuanto de mayor rango sea y como es sabido, ninguna norma inferior puede contradecir a una de rango superior. Conclusión: SU REGLAMENTO ES ILEGAL. Sra. alcaldesa, para ser respetado, primero hay que respetar. Vd. y su consistorio desobedecen la ley. ¿Qué autoridad moral, pueden tener unas autoridades (valga la redundancia) que no cumplen la ley, para intentar hacérsela cumplir al ciudadano? El gran problema es que en este país hace mucho tiempo, demasiado tiempo, que el incumplir la ley y las sentencias judiciales no acarrea consecuencia alguna. Y si la ley no le gusta, cámbiela, pero eso sí, utilizando las reglas del juego que, le recuerdo han sido hechas, pactadas y negociadas por Vds. los políticos, lo contrario, lo que Vds. hacen incumpliendo las leyes, es incluso faltarse al respeto a sí mismos, es como aquella persona que incumple su palabra.

Maria del Carmen Freidias. Enviat el 19/jul/11


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.