El ple recorda al PP que un reglament avala que només onegés la bandera local per Festa Major

Les banderes a l'ajuntament, tema de polèmica

Política

Publicat el 18/jul/11 per Adrià Claramunt

L'equip de govern argumenta que el reglament Especial d'Honors, Distincions i Protocol aprovat per totes els forces polítiques del consistori fa sis anys ja regula com i quan es penjaran les diferents banderes a l'ajuntament. D'aquesta manera, ha rebutjat la moció presentada pel PP que instava el consistori a fer onejar totes les banderes oficials els 365 dies de l'any després que, durant la Festa Major, només ho fes la de la ciutat. La moció s'ha rebutjat amb els vots en contra de l'equip de govern, la CUP i ICV-EUiA, mentre que el PSC s'hi ha abstingut.

El tinent d'alcalde de Governació, Jordi Puigneró, ha lamentat que el PP 'obri un meló' que es va tancar amb l'acord de tots els partits en el reglament, inclòs els populars, i que va costar molt d'assolir. En aquest sentit, Puigneró insta els populars a recórrer a la justícia si ho consideren oportú.

Jordi Puigneró

Tenen tot el dret a denunciar-ho a fiscalia, però que sàpiguen que denunciaran un acord que vostès van votar.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





El portaveu del PP, Jordi Carreras, ha explicat que no pot ser que periòdicament faltin banderes, en referència al que va passar durant la Festa Major quan només va onejar la de la ciutat, a l'ajuntament. Per això, demana que es compleixi la legalitat vigent.

Jordi Carreras

Proposem aquesta moció malgrat que és un tema conflictiu. Amb tot, cal que es compleixi la llei.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




El PSC i ICV-EUiA també han lamentat que el PP no tingui en compte l'acord de 2005 i denuncien que es demani el compliment de la llei només quan els interessa als populars. Els ecosocialistes hi han votat en contra i els socialistes s'hi han abstingut.

La CUP ha lamentat aquesta moció i ha emplaçat a posar la bandera espanyola, que ha definit com a 'cosa', 'en un museu' i penjar només 'els símbols que uneixen els santcugatencs'.