El transport, el medi ambient i l'economia, eixos de la nova Àrea Metropolitana de Barcelona


  • Comparteix:

L'ens s'ha constituït aquest dijous i tindrà la seu a la zona Franca de Barcelona / foto: localpress

L'ens s'ha constituït aquest dijous i tindrà la seu a la zona Franca de Barcelona / foto: localpress

Les gestions dels serveis ambientals, el transport i el desenvolupament econòmic i la planificació estratègica són els principals eixos d'actuació de la nova Àrea Metropolitana de Barcelona, de la qual forma part Sant Cugat. L'alcaldessa, Mercè Conesa, participa del Consell d'Alcaldes, constituït aquest dijous amb un total de 36 alcaldes i alcaldesses de la zona. El nou ens estarà governat pel PSC, CiU, ICV-EUiA i ERC i el president serà l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias.

Conesa, en una entrevista a Cugat.cat, ha apuntat la necessitat de buscar sinergies entre els diferents territoris de l'Àrea Metropolitana de Barcelona per fomentar el desenvolupament econòmic i la planificació estratègica. A més, ha subratllat que es gestionarà la integració de la ciutat dins la zona 1 del transport. L'alcaldessa ha explicat algunes de les funcions del nou ens.

Mercè Conesa

Algunes de les funcions de l'òrgan són la gestió dels serveis ambientals i el transport.


El regidor de Presidència, Relacions Institucionals i Participació Ciutadana, Francesc Carol, i la regidora d'Educació, Universitat i Família, Esther Salat, són els consellers metropolitans de la ciutat.

L'entitat neix després que l'agost de l'any passat s'aprovés la llei de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Aquest nou òrgan substitueix la Mancomunitat de Municipis, l'Entitat de Medi Ambient i l'Entitat del Transport de l'Àrea Metropolitana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.