El transport urbà, possible solució de l'Ajuntament per l'encariment del transport escolar


  • Comparteix:

Un autobus al seu pas per l'estació

Un autobus al seu pas per l'estació

Adaptar la freqüència de pas de les línies d'autobús urbà als horaris escolars i adaptar les rutes en cas que sigui necessari. Aquesta és una de les solucions que està estudiant l'Ajuntament per fer front a l'augment de preu que s'aplicarà al transport escolar l'any vinent. Ho ha explicat l'alcaldessa, Mercè Conesa, en l'entrevista mensual a Cugat.cat. El Consell Comarcal ha anunciat aquesta setmana que el transport escolar no obligatori s'encarirà més d'un 400% el curs vinent. Mira l'entrevista a Cugat tv

El Consell Comarcal del Vallès Occidental, ha anunciat que la reducció dels diners que percep de la Generalitat es reduirà en un 22% l'any vinent. Per aquest motiu l'ens comarcal aplicarà un augment de preu del transport escolar no obligatori, el que fa rutes dins d'un mateix municipi. Aquest augment suposarà pagar 265 euros per alumne i any. En cas que hi hagi més d'un usuari d'una mateixa família, s'aplicaran descomptes.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat que l'Ajuntament no podrà ajudar les famílies assumint el cost de l'augment del transport.

Mercè Conesa

No podem assumir l'increment del cost. Podem estudiar possibilitats tenint clar que una part l'ha d'assumir les famílies, l'altra el Consell Comarcal i una altra l'Ajuntament.



Malgrat això, l'àrea de Serveis a la Ciutadania està buscant alternatives d'ajuda a les famílies afectades. La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha concretat quines mesures estudia la seva àrea.

Susanna Pellicer

Una solució pot ser reforçar el transport urbà a certes hores i posar-hi un acompanyant. A més, estem treballant per reduir al màxim aquest preu.




Pellicer ha afegit que s'ha traslladat a la Generalitat i al Consell Comarcal les necessitats específiques de la ciutat marcades per les grans distàncies que separen algunes zones residencials dels centres educatius. En concret, la situació afecta les escoles la Floresta, Catalunya i Turó de Can Mates.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.