L'alcaldessa cobrarà 6.900 euros mensuals bruts de la Diputació

Mercè Conesa és vicepresidenta de la Diputació de Barcelona

Política

Publicat el 9/ago/11 per Jon Sindreu

Mercè Conesa rebrà el sou del seu nou càrrec com a vicepresidenta de la Diputació de Barcelona, que s'eleva a més de 6.900 euros bruts mensuals segons el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB). D'aquesta manera, no rebrà el seu salari com a alcaldessa de la ciutat tal com marca la llei d'incompatibilitats dels alts càrrecs al servei de la Generalitat, que prohibeix cobrar més d'un sou. Així, se situarà al segon esglaó de l'escala salarial de la Diputació després del president, Salvador Esteve, que cobrarà més de 8.000 euros bruts al mes.

Els nous càrrecs de la Diputació de Barcelona, escollits segons els resultats de les darreres eleccions municipals, rebran cada mes a partir d'aquest agost el sou que els estava pressupostat per aquest any 2011. A finals d'octubre o principis de novembre es votaran uns nous pressupostos que tindran la capacitat de modificar les dotacions actuals i entraran en vigor l'1 de gener de l'any vinent.

En l'actualitat, l'import total de les nòmines d'aquesta entitat és de més de 185.000 euros bruts cada mes. El càrrec més ben remunerat és el de president, en mans de l'alcalde de Martorell, Salvador Esteve, que cobrarà més de 8.200 euros bruts mensuals. En el segon nivell de l'escala salarial se situa l'alcaldessa Mercè Conesa i els cinc vicepresidents restants, amb un sou d'uns 6.900 euros bruts, així com d'altres alts càrrecs. La resta de sous oscil·len entre els 3.800 i els 6.000 euros bruts al mes.

Totes aquestes dotacions seran de caràcter exclusiu, ja que la llei d'incompatibilitat d'alts càrrecs al servei de la Generalitat prohibeix que un càrrec electe pugui cobrar més d'un salari públic alhora.