Joan Aymerich: 'La tossuderia de Núñez va impedir tancar el cas de Torre Negra'

Joan Aymerich va ser alcalde de la ciutat entre 1987 i 1999

Política

Publicat el 10/ago/11 per Jon Sindreu

L'exalcalde Joan Aymerich ha negat ser responsable de la judicialització i consegüent allargament del 'cas Torre Negra' en la seva etapa al capdavant del consistori, i ho ha atribuït a la 'tossuderia' del propietari majoritari dels terrenys d'aquesta zona, el constructor Josep Lluís Núñez. Segons Aymerich, durant els seus mandats com a alcalde va proposar a l'empresa Núñez i Navarro compensar-los part dels metres quadrats de Torre Negra en terrenys edificables a la ciutat, però la constructora s'hi va negar. Ho ha explicat en una entrevista al magazín 'Estiu a Fons' de Cugat ràdio (91.5 FM).

Aymerich ha refutat les crítiques que va rebre ja fa uns mesos per part del PSC, que l'acusaven d'haver 'empantanat' als jutjats el cas de l'àrea de Torre Negra i la seva protecció. Segons el llavors cap de l'oposició, Jordi Menéndez, el procés es va allargar 'innecessàriament' en el seu moment per culpa de la manca de voluntat de l'equip de govern de compensar els propietaris dels terrenys de la zona amb metres quadrats edificables en barris que aleshores naixien, com ara el Turó de Can Mates.

Segons Aymerich però, que va ser alcalde de la ciutat entre els anys 1987 i 1999, no va ser la manca de voluntat de compromís del consistori, sinó la 'tossuderia' del propietari majoritari de Torre Negra, el constructor Josep Lluís Núñez, que va acabar portant a judici el procés.

Joan Aymerich

Li vaig proposar al senyor Núñez traspassar part dels metres quadrats edificables a d'altres indrets.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




L'abril passat, el Tribunal Suprem va desestimar el recurs del grup Núñez i Navarro contra la decisió de l'Ajuntament de denegar l'aprovació provisional del Pla d'Actuació Urbanística (PAU), presentat pel grup empresarial amb l'objectiu d'obrir la porta a edificar els terrenys de Torre Negra.