El Partit dels Pensionistes denuncia que una reforma electoral els dificulta presentar-se a les generals

El Partit dels Pensionistes en Acció no podria presentar-se a les properes eleccions

Política

Publicat el 26/ago/11 per Judith Cañamares

El Partit dels Pensionistes en Acció, encapçalat pel santcugatenc Agustí Soberano, denuncia que la darrera reforma de la llei electoral (Loreg) efectuada el gener no els permetrà o els farà molt difícil presentar-se a les properes eleccions. Aquesta reforma exigeix uns nous avals en nombre de mínim de signatures en la demarcació corresponent per presentar la seva candidatura.

La darrera reforma de la llei electoral afecta el Partit dels Pensionistes en Acció, tal com ha afirmat el president del comitè nacional, el santcugatenc Agustí Soberano. Aquest canvi de la llei afegeix un mínim d'un 0,1% de signatures per a presentar la candidatura de tots aquells partits, federacions o coalicions que ho vulguin fer. Aquest requisit, segons el Partit dels Pensionistes en Acció, implicaria que dels 80 partits que es presentarien a les properes eleccions espanyoles només seria possible per a 'sis o set' formacions.

Agustí Soberano

En aquestes eleccions fa que ens sigui molt difícil poder-nos presentar. L'única opció que hi ha és fer coalicions o juntar-se diferents partits.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





D'altra banda, el president del comitè nacional del Partit dels Pensionistes en Acció, Agustí Soberano, ha criticat que fins a la dissolució de les Corts Espanyoles no se sabrà de quina manera es farà aquesta recollida de signatures i que només disposaran d'un mes per recollir els avals exigits.

Actualment, aquest partit es troba en negociacions amb altres formacions per arribar a formar una coalició i així presentar-se a les properes eleccions superant el mínim d'assignatures necessàries.