Ingla (ERC): 'Heribert Barrera ha estat un home clau per al país'


  • Comparteix:

Heribert Barrera, en matge d'arxiu. Font: ACN

Heribert Barrera, en matge d'arxiu. Font: ACN

La secretària d'organització d'Esquerra Repúblicana a Sant Cugat, Mireia Ingla lamenta la pèrdua d'Heribert Barrera i el defineix com 'un home clau per al país'. La defensa a favor de la llibertat nacional i la gran valentia i autoritat que sempre va demostrar en la lluita per Catalunya són els valors que Barrera ha deixat a Esquerra', segons Ingla.

Segons Ingla, el no encaix entre Catalunya i Espanya i considerar la llibertat nacional com l'única solució possible per avançar en el país són el llegat més significatiu que ha deixat Heribert Barrera per Esquerra. A més, la secretaria del partit independentista a Sant Cugat fa un balanç positiu de la seva tasca institucional un cop es va restituir la democràcia.

Mireia Ingla

Ha estat un home clau en el país perquè va ser el primer president del Parlament de Catalunya en restituir-se la democràcia.


Ingla afirma que 'ha estat un any trist per a Esquerra' i recorda també la pèrdua, fa dos mesos, de Víctor Torres. Tant Barrera com Torres van ser dues personalitat significatives per a Esquerra i, per tant, segons Ingla, el millor homenatge que els podrien fer seria assolir la fita per la qual tant van treballar, la independència de Catalunya.

Mireia Ingla

Una forma de retre'ls honor a Heribert Barrera i Víctor Torres seria assolir la fita per la qual tant havien treballat.


Entre 1977 i 1980, Heribert Barrera va ser membre del Consell Català del Moviment Europeu i diputat al Congrés, arribant al 1980 a convertir-se en el setè president del Parlament de Catalunya. També va ser diputat al Parlament Europeu entre 1991 i 1994 i el 2000 va ser guardonat amb la Medalla d'Honor del Parlament de Catalunya.

Més de 2.000 persones han visitat al llarg del matí d'aquest dilluns la capella ardent amb les despulles de Barrera instal·lada a la sala auditori del Parlament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.