Villaseñor (PSC): 'M'agradaria votar la reforma de la Constitució'


Temes relacionats

Colldeforns (PSC), escèptica amb la reforma de la Constitució per limitar el dèficit a l'administració (24/ago/11)


  • Comparteix:

Villaseñor, en imatge d'arxiu

Villaseñor, en imatge d'arxiu

El primer secretari i portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, ha lamentat que la reforma de la constitució espanyola que duen a terme el PP i el PSOE per limitar el dèficit no es consulti als ciutadans a través d'un referèndum. En una entrevista a Cugat.cat, Villaseñor atribueix la reforma a la crisi econòmica però també afegeix que 'li hauria agradat votar-la'. En paral·lel, la direcció dels socialistes catalans ja ha confirmat que dóna suport a la mesura i rebutja organitzar una consulta popular.

El portaveu del PSC ha criticat 'el canvi d'actitud' del PP, del qual ha comentat que 'sempre han considerat la constitució un text intocable'. Segons Villaseñor, la reforma està imposada pel Fons Monetari Internacional (FMI) i els mercats europeus, però no està sent entesa pels ciutadans. Ho ha dit a Cugat.cat.

Ferran Villaseñor

Em sembla que aquesta reforma està imposada pel Fons Monetari Internacional i pels mercats europeus, però no està sent entesa per la ciutadania.


El primer secretari dels socialistes també ha afegit que cal una participació més directa de la ciutadania a l'hora de modificar lleis. Villaseñor ha posat com a exemple la proposta feta pel PSC durant el juliol del 2010 d'emprendre una reforma constitucional, per tal que 'allò que el Tribunal Constitucional va escapçar s'adaptés al que van votar els ciutadans de Catalunya'.

Els dos grans partits estatals, PP i PSOE, han tingut converses al llarg dels últims dies per tal de modificar alguns punts de la constitució espanyola amb l'objectiu de posar límit al dèficit. Finalment, la Carta Magna no especificarà xifres, cosa que sí que farà una llei orgànica que s'aprovarà la propera legislatura. El PSC ha decidit finalment donar suport a la reforma constitucional i ha refusat forçar un referèndum. El portaveu del partit, Miquel Iceta, ha explicat que no considera necessària la consulta.

La setmana passada, la diputada santcugatenca del PSC al Congrés dels Diputats, Montserrat Colldeforns, es va mostrar escèptica amb l'acord a què han arribat el PSOE i el PP per reformar la constitució espanyola per limitar el dèficit i el deute de les administracions públiques.



  • Comparteix:

COMENTARIS

A mi tambien me gustaria votar la reforma de la constitucion, en este y en otros articulos. Reforma de la Ley Electoral, una persona un voto. Tambien me gustaria poder votar a quien yo quiera, en tiempos de la dictadura, fueron Procuradores en Cortes, a dedo elegidos por el dictador, hoy son diputados a dedo elegidos por los partidos. Vivimos una "democracia" lamentablemente entre comillas y asi nos va. REFORMA DE LA LEY DE PARTIDOS. LISTAS ABIERTAA¡S ¡YA!

Maria del Carmen Freidias. Enviat el 30/ago/11


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.