La CUP crida a desobeir la interlocutòria del TSJC sobre la llengua


  • Comparteix:

Pros, en una imatge d'arxiu

Pros, en una imatge d'arxiu

La CUP insta la comunitat educativa de la ciutat a 'desobeir' la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que estableix que el castellà sigui també llengua vehicular a les escoles. La formació independentista considera la decisió del tribunal una 'nova imposició' de l'Estat i ho considera un pas més dins l'estratègia en contra del model educatiu i social català. La CUP té la intenció de presentar una moció al proper ple municipal en defensa de la immersió lingüística.

La CUP defensa la validesa de la immersió lingüística com a eina de cohesió social i mecanisme que permet la integració de nouvinguts a Catalunya davant la interlocutòria del TSJC. El tribunal dóna un marge de dos mesos perquè els centres educatius incorporin el castellà com a llengua vehicular, després del recurs d'empara presentat per una vintena de famílies al Tribunal Suprem.

El regidor de la CUP Guim Pros ha explicat a Cugat.cat que aquesta interlocutòria és un pas més en l'arraconament del català que busca 'l'extrema dreta espanyolista del PP, Ciutadans i Convivència Cívica Catalana'.

Guim Pros

És un intent d'acabar amb un model que funciona. Forma part d'una estratègia per fer del català una llengua residual.



La formació presentarà una moció perquè el ple municipal es pronunciï a favor del model educatiu català a l'hora que anuncia mobilitzacions en defensa del model lingüístic.

D'altra banda, els independentistes recorden que el model educatiu impulsat pel PP al País Valencià s'ha traduït en una minva en l'ús del català.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.