ERC no acatarà la decisió del TSJC sobre la llengua vehicular a l'escola


  • Comparteix:

La presidenta d'ERC Sant Cugat, Mireia Ingla.

La presidenta d'ERC Sant Cugat, Mireia Ingla.

ERC de Sant Cugat donarà suport als educadors i les entitats que es neguin a acatar la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre el català com a llengua vehicular a l'escola. La secció local del partit ho explica en un comunicat en el que reafirmen el seu suport per l'actual sistema d'immersió lingüística.

Segons la presidenta local d'ERC, Mireia Ingla, el seu partit s'oposa a aquesta interlocutòria ja que 'suposa un atac directe a la llengua catalana i al sistema educatiu d'immersió lingüística'. Ingla també ha considerat la decisió del TSJC una conseqüència de la sentència del Tribunal Constitucional de fa prop d'un any referent a l'Estatut de Catalunya.

La cap de la secció local d'ERC ha explicat en una entrevista a Cugat.cat alguns dels motius que els porten a oposar-se a la decisió del TSJC.


Mireia Ingla

El sistema que tenim a Catalunya és exitós i garanteix el coneixement de les dues llengües per part dels nostres alumnes.


Ingla també ha explicat que donarà suport als educadors que s'oposin a la interlocutòria i demana a la Generalitat i al govern municipal que facin el mateix.

Mireia Ingla

Donarem suport als membres de la comunitat educativa que no vulguin acatar la interlocutòria.




En el comunicat, ERC també explica que entén que la decisió del TSJC deriva de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut de Catalunya, una institució, segons ERC, 'aliena al nostre país'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.