La CUP presentarà una moció per defensar el model lingüístic


  • Comparteix:

La CUP presentarà la moció al ple del 19 de setembre

La CUP presentarà la moció al ple del 19 de setembre

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) presentarà una moció en suport a l'actual model d'immersió lingüística en el proper ple de setembre. Segons el partit, la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) és un atac a un model educatiu que ha funcionat amb èxit durant els darrers 30 anys.

Amb aquesta moció, la CUP vol que l'Ajuntament manifesti el rebuig a la resolució del TSJC i doni suport explícit al model d'escola catalana en llengua i continguts. La moció també inclou instar el Parlament a manifestar el seu desacord amb aquesta sentència. El membre de la CUP Aniol Pros ha afirmat que la formació no acatarà la interlocutòria de l'organisme judicial.

Aniol Pros

No volem acceptar aquesta llei i la desobeirem si tira endavant. L'única solució a tots aquests problemes és la independència dels Països Catalans.


Pros ha afegit que la moció va encaminada a combatre els atacs que pateix la llengua catalana i a defensar l'educació pública dels Països Catalans. D'altra banda, el partit independentista espera que el govern català es mantingui ferm davant aquests atacs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.