L'exconseller Pomés obre la porta al copagament per evitar el col·lapse al sistema sanitari


  • Comparteix:

Pomés, quan era conseller, en fotografia d'arxiu

Pomés, quan era conseller, en fotografia d'arxiu

L'exconseller de Sanitat santcugatenc, Xavier Pomés, demana una reestructuració del sistema de salut per garantir un futur a les seves prestacions. En un article aquest dilluns a 'La Vanguardia', Pomés adverteix que l'actual situació està arribant al 'col·lapse' com a conseqüència 'd'un augment incessant de l'oferta de serveis i també de demanda'. Per això, el santcugatenc obre la porta al copagament quan subratlla que hi haurà prestacions no bàsiques que hauran de ser excloses del sistema nacional de salut.

Segons l'exconseller, l'actual model té 'greus mancances econòmiques' i necessita actuar-hi econòmicament amb retallades. Tot i això, Pomés subratlla que això no és suficient i que cal actuar en els aspectes assistencials. En aquest debat, caldria delimitar les línies vermelles que no es poden sobrepassar i revisar les prestacions que no són prioritàries ni imprescindibles. En aquest sentit, Pomés remarca, però, que no posa en qüestió que davant de malalties greus tot estigui a disposició dels ciutadans. El santcugatenc remarca que, si no es prenen mesures, el sistema de salut corre el risc de perdre qualitat. Això implicaria, segons Pomés, que els ciutadans amb més recursos deixarien d'utilitzar-lo i només els econòmicament més febles l'utilitzarien.

Finalment, Pomés surt en defensa de la indústria farmacèutica i posa en dubte que sigui la principal causant de la crisi econòmica.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Sr Pomés, no hable usted de copago, porque eso Sr. mio, ya lo tenemos, ¿O no?. ¿Donde van los dos centimos que pagamos de mas en cada litro de combustible?. Estos dos centimos hace años que se pagan, afirmaron ustedes que iban destinados a la sanidad, pero visto lo visto, vete tu a saber donde han ido a parar. No le pidan ustedes mas esfuerzos a los ciudadanos, administre nmejor los recursos. Le aseguro que tengo mas argumentos en contra del copago, pero en la memoria de todos estan ciertas situaciones, que, esas si que hacen que la sanidad sea deficitaria.

Maria del Carmen Freidias. Enviat el 13/set/11


No se quan ens adonarem que el món està en crisis......¿?durant molts anys (masses) s´ha estirat mes el braç que la maniga i ja es hora que TOTS hi posem fre.No cal atacar nomès els politics (alguns potser sí que s´ho mereixen),cal que cadascu faci examen de conciencia,en tots hi ha part de culpa.Ara la situació està molt greu i no nomès la Sanitat.

Montserrat Calduch i Triguero. Enviat el 13/set/11


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.