L'exconseller Pomés obre la porta al copagament per evitar el col·lapse al sistema sanitari

Pomés, quan era conseller, en fotografia d'arxiu

Política

Publicat el 12/set/11 per Josep Gimeno

L'exconseller de Sanitat santcugatenc, Xavier Pomés, demana una reestructuració del sistema de salut per garantir un futur a les seves prestacions. En un article aquest dilluns a 'La Vanguardia', Pomés adverteix que l'actual situació està arribant al 'col·lapse' com a conseqüència 'd'un augment incessant de l'oferta de serveis i també de demanda'. Per això, el santcugatenc obre la porta al copagament quan subratlla que hi haurà prestacions no bàsiques que hauran de ser excloses del sistema nacional de salut.

Segons l'exconseller, l'actual model té 'greus mancances econòmiques' i necessita actuar-hi econòmicament amb retallades. Tot i això, Pomés subratlla que això no és suficient i que cal actuar en els aspectes assistencials. En aquest debat, caldria delimitar les línies vermelles que no es poden sobrepassar i revisar les prestacions que no són prioritàries ni imprescindibles. En aquest sentit, Pomés remarca, però, que no posa en qüestió que davant de malalties greus tot estigui a disposició dels ciutadans. El santcugatenc remarca que, si no es prenen mesures, el sistema de salut corre el risc de perdre qualitat. Això implicaria, segons Pomés, que els ciutadans amb més recursos deixarien d'utilitzar-lo i només els econòmicament més febles l'utilitzarien.

Finalment, Pomés surt en defensa de la indústria farmacèutica i posa en dubte que sigui la principal causant de la crisi econòmica.