L'escola en català, al ple de l'Ajuntament


  • Comparteix:

Imatge d'un ple anterior

Imatge d'un ple anterior

La immersió lingüística marcarà el ple d'aquest dilluns. Tots els grups del consistori excepte el PP presentaran una moció a favor de l'educació en català. La CUP també demanarà que la nostra ciutat es declari 'moralment exclosa' de la Constitució espanyola i que no es renovi la llicència de funcionament de la central nuclear d'Ascó. Un altre Sant Cugat (uaSC), a través del PSC ja que no té representació al ple, demanarà un control més exhaustiu de les mocions. ICV-EUiA s'oposarà a la reducció de les subvencions a les escoles bressol i a la reforma de la renda d'inserció mínima (PIRMI).

Totes les formacions del ple excepte el PP, defensarà l'actual sistema d'immersió lingüística. A més, la Candidatura d'Unitat Popular vol promoure que Catalunya abandoni les centrals nuclears i per això s'ha sumat a la iniciativa d'altres municipis de presentar una moció per al tancament definitiu de la central d'Ascó. A banda d'això, el grup independentista, amb el suport d'altres forces sense representació a l'Ajuntament com ERC, Solidaritat per la Independència (SI), Reagrupament, uaSC i Democràcia Catalana, volen demanar que la nostra ciutat es mostri 'moralment exclosa' de la Carta Magna.

De la seva banda, ICV-EUiA demanarà a l'Ajuntament que publiqui les dades concretes de com afectaran les retallades de la Generalitat a Sant Cugat. Els ecosocialistes també tiraran endavant una moció en contra de la reforma de la renda d'inserció mínima (PIRMI) i han alertat que si es redueixen les subvencions de les escoles bressol pot acabar significant la seva privatització.

La uaSC proposarà, a través del PSC, que totes les mocions tinguin un calendari d'execució i es faci un seguiment i un control dels acords del ple. A més, el portaveu de la uaSC, Jaume Massanés, sol·licitarà que es faci un inventari de totes les mocions aprovades durant els últims anys per veure quines s'han tirat endavant i quines no.



  • Comparteix:

COMENTARIS

El grum municipal socialista (PSC) ha presentat una moció sobre la retallades en les escoles bressol i de música, instant al govern de la Generalitat a donar les explicacions oportunes, informacions no confuses i garantint que no hi hagi una manca de qualitat en la prestació de serveis. També demana al govern de la ciutat que intenti pal·liar el greuge en aquelles famílies que han resultat més perjudicades per la crisi i per les retallades.

PERE SOLER. Enviat el 19/set/11


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.