L'avinguda de Cerdanyola i la baixada de l'Alba tindran habitatge públic gràcies a una modificació del PGM


  • Comparteix:

Ara s'ha fet el primer pas perquè es facin nous pisos de protecció oficial

Ara s'ha fet el primer pas perquè es facin nous pisos de protecció oficial

L'avinguda de Cerdanyola i la Baixada de l'Alba tindran en un futur una cinquantena de pisos de protecció oficial gràcies a una modificació del Pla General Metropolità (PGM) que es porta a aprovació al ple municipal de dilluns. Aquesta operació permetrà estendre més zona verda a Can Busquets i habilitar la zona de l'Arborètum per fer-hi la futura sala B del Teatre-Auditori. Tot plegat és fruit d'una triangulació entre les tres zones, en la qual es traspassaran diversos tipus de sòl d'un lloc a un altre.

No hi ha encara una data per a la construcció dels pisos de protecció oficial ni la sala B, perquè el que s'aprova aquest dilluns al ple és la proposta d'aprovació inicial de modificació del PGM. És a dir, encara queden tràmits i processos administratius, i el que es fa és habilitar que totes aquestes zones puguin disposar dels equipaments en un futur. El regidor d'Urbanisme i Obres, Pere Casajoana, ha explicat els traspassos de sòls que es faran entre Can Busquets, l'Arborètum i el centre.

Pere Casajoana

Agafem sostre de Can Busquets i el movem al centre. Habilitem la zona per a la sala B i la zona verda s'estendrà a Can Busquets.


Aquesta operació també permetrà que l'avinguda de Rius i Taulet tingui habitatges per a la gent gran, protegint alhora tota la zona de Can Busquets amb la preservació de 17.200 metres quadrats.

En l'àmbit de Territori, al ple d'aquest dilluns també s'aprovarà la reserva de 9.600 metres quadrats al parc de Ramon Barnils per a la construcció d'una nova escola pública. Aquest és el resultat de l'aprovació provisional de la modificació puntual del PGM, que també contempla la reserva de 2.000 metres quadrats per fer un aparcament al costat dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de Can Sant Joan.

Durant la sessió plenària es debatrà la proposta de crear un sistema d'avals condicionats per donar suport a les entitats de la ciutat. També es posarà sobre la taula l'aprovació d'un nou ajornament de data de pagament de Promusa del preu de les transmissions de solars municipals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.