Ingla confia en la capacitat de Junqueras i Bosch de capgirar els resultats negatius d'ERC


  • Comparteix:

Bosch és l'aposta de Junqueras i Rovira. / Font: ACN

Bosch és l'aposta de Junqueras i Rovira. / Font: ACN

La presidenta d'ERC a Sant Cugat, Mireia Ingla, defensa que la ratificació del nou president del partit, Oriol Junqueras, i l'elecció d'Alfred Bosch com a candidat per a les eleccions generals són els primers passos per capgirar la tendència negativa de vot que registra el partit. Per Ingla, el suport gairebé unànime de la militància que ha rebut el nou líder d'ERC i el seu discurs permetran bastir un nou projecte que farà gran el partit. En aquest sentit, Ingla creu que Bosch ha demostrat posseir, amb l'organització del referèndum independentista de Barcelona, la capacitat de consens que necessiten els republicans.

Gairebé el 45% de la militància d'ERC ha participat aquest dissabte en la triple jornada electoral del partit per elegir president, secretari general i candidat per al 20-N. Les candidatures úniques d'Oriol Junqueras a la presidència i de Marta Rovira a la secretaria han rebut el suport del 92% i el 90% dels militants respectivament.

La presidenta d'ERC a Sant Cugat, Mireia Ingla, veu en la ratificació de Junqueras el primer pas per bastir un nou projecte.

Mireia Ingla

Va ser ratificat per una àmplia majoria. És un gran professional i comunicador, amb el seu discurs i la seva ratificació farà una gran feina.


Així mateix, Alfred Bosch ha estat el guanyador de les eleccions primàries i es converteix així en el candidat d'ERC per a les eleccions espanyoles. L'historiador s'ha imposat a l'actual portaveu dels republicans a Madrid i ara secretari general en funcions, Joan Ridao, amb el 65,81% dels vots. Per Ingla, el fet que es tracti d'un candidat independent és irrellevant perquè ha rebut el suport de la militància i per tant és un bon candidat.

Mireia Ingla

Ha guanyat per una gran majoria, és un bon candidat. El fet que sigui independent no afecta, ha demostrat que té capacitat de consens.



La presidenta ha explicat que la nova línia política del partit s'acabarà de definir en el proper congrés, que tindrà lloc a l'octubre i on segurament s'apostarà per la coalició amb altres forces independentistes. En aquest sentit, Ingla ha assegurat que la secció local s'adaptarà a l'estratègia que es defineixi a àmbit nacional.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.