La CUP se solidaritza amb l'esquerra abertzale, per la condemna a alguns dels seus dirigents

Otegi està condemnat a deu anys de presó

Política

Publicat el 22/set/11 per Raquel Ligero

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) se solidaritza amb l'esquerra abertzale arran de la sentència de l'Audiència Nacional espanyola que condemna a presó Arnaldo Otegi i Rafa Díez, entre d'altres, per pertinença a organització terrorista en grau de dirigents. Arran d'aquesta condemna, els independentistes insten l'Ajuntament a posicionar-se a favor del procés de pau al País Basc.

Contràriament a la sentència, la CUP considera que els membres de l'esquerra abertzale han fet una aposta per la confrontació d'idees i opinions, conduint ETA a una nova estratègia política sense violència.

Segons els independentistes, mentre el poble basc aposta per un escenari de pau i democràcia, l'Estat espanyol pretén fer esclatar de nou l'espurna del conflicte armat i la violència. Ho explica el membre de la CUP, Aniol Pros.

Aniol Pros

Els únics que estan apostant perquè el procés de pau esdevingui un èxit és l'esquerra abertzale i diferents col·lectius bascos. A l'altre costat, ens trobem l'Estat espanyol.

Your browser doesn’t support HTML5 audio








En aquest sentit, la CUP s'ha volgut solidaritzar amb la causa i ha instat l'Ajuntament a posicionar-se a favor del procés de pau al País Basc.